Ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσης του αλιευτικού που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λιβύης το 2015 - iefimerida.gr

Ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσης του αλιευτικού που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λιβύης το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ιταλικές Aρχές ξεκίνησαν την επιχείρηση για την ανάσυρση του αλιευτικού που βυθίστηκε τον Απρίλιο του 2015 στη Μεσόγειο, παρασύροντας στον θάνατο εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό.

Στο ναυάγιο αυτό εκφράζονται φόβοι ότι σκοτώθηκαν 800 άνθρωποι, γεγονός που σημαίνει ότι είναι μία από τις χειρότερες ναυτικές τραγωδίες που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες με σκάφη που μεταφέρουν μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη.

Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό και η ακτοφυλακή είχαν εντοπίσει και περισυλλέξει 118 σορούς. Ωστόσο, με βάση τις μαρτυρίες των επιζώντων πιστεύεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και μικρά παιδιά, πνίγηκαν παγιδευμένοι στο αμπάρι όπου τους είχαν κλειδώσει οι διακινητές.

Σε ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές διακρίνεται ένα κίτρινο μηχάνημα, συνδεδεμένο με ένα πλοίο, να βυθίζεται στο νερό, σε βάθος 370 μέτρων και να προσδένεται στο ναυαγισμένο αλιευτικό. Οι συντονιστές της επιχείρησης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μέσα στην αίθουσα ελέγχου, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία ανάσυρσης.

Το κουφάρι του αλιευτικού θα τοποθετηθεί σε μια κατασκευή μήκους 30 μέτρων η οποία διαθέτει σύστημα ψύξης, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής των σορών από το εσωτερικό του. Οι ειδικοί θα εξετάσουν τα πτώματα και θα προσπαθήσουν να κάνουν την αναγνώριση των θυμάτων.

Το αλιευτικό βυθίστηκε σε απόσταση περίπου 135 χιλιομέτρων στα βόρεια της Λιβύης, απ' όπου είχε αποπλεύσει, και θα μεταφερθεί τώρα στο λιμάνι της Αουγκούστα, στην ανατολική Σικελία.

Από το ναυάγιο αυτό σώθηκαν μόλις 28 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανάλκυση ναυαγίου Λαμπεντούζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ