Παπανδρέου: Αν είχα κάνει το δημοψήφισμα το '11, θα το κέρδιζα - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Αν είχα κάνει το δημοψήφισμα το '11, θα το κέρδιζα

Φωτογραφία:Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο δημοψήφισμα που δεν έκανε ποτέ, λόγω των αντιδράσεων στις Κάννες από Μέρκελ και Σαρκοζί, αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Οπως υποστήριξε, θα το είχε κατά πάσα πιθανότητα κερδίσει και θα είχε επικρατήσει το «Ναι» υπέρ ενός προγράμματος προσαρμογής που θα εγγυόταν και την πορεία μας στο ευρώ. «Θα είχε αισθανθεί ο Έλληνας ότι είναι δικό του πρόγραμμα και θα είχαν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις» είπε. Ωστόσο δεν διευκρίνισε ποιο θα ήταν το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να διενεργήσει δημοψήφισμα, είπε πως «κανένα δημοψήφισμα δεν είναι πανάκεια, αλλά πρέπει να αξιοποιείται». Σημείωσε ωστόσο, ότι ο κ. Κάμερον πήρε την απόφαση για στενά πολιτικούς λόγους, απέναντι σε μία συντηρητική και ευρωσκεπτικιστική δεξιά για να τους τη «φέρει», αντί να αναλάβει ο ίδιος τις ευθύνες του.

Είπε ακόμη ότι το θετικό που προκύπτει από τη συζήτηση γύρω από το Brexit, είναι ότι έχει ξεκινήσει κίνημα πολιτών υπέρ της Ευρώπης και αν το κίνημα ενισχυθεί και οι προοδευτικές δυνάμεις δώσουν χώρο, αυτό μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στην ΕΕ και τις ηγεσίες της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Παπανδρέου δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ