Βρετανία: Ρατσιστικό παραλήρημα εφήβων σε τραμ- «Γύρνα πίσω στην Αφρική» [βίντεο] - iefimerida.gr

Βρετανία: Ρατσιστικό παραλήρημα εφήβων σε τραμ- «Γύρνα πίσω στην Αφρική» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το δημοψήφισμα για Brexit, τα πάθη έχουν ξυπνήσει για τα καλά στη Βρετανία και επεισόδια ρατσιστικής βίας είναι σχεδόν καθημερινά.

Ενα βίντεο που έχει γίνει viral δείχνει μια ομάδα τριών εφήβων, 16,18 και 20 ετών να επιτίθενται φραστικά σε επιβάτη τραμ που θεώρησαν ότι είναι μετανάστης. «Κατέβα από το βαγόνι τώρα, γύρνα πίσω στην Αφρική» ήταν μερικά από όσα φώναζαν οι νεαροί στον άνδρα.

Το περιστατικό συνέβη στο Μάντσεστερ στις 8 παρά 20 το πρωί και το βίντεο τράβηξε επιβάτηςτου μετρό. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ένας επιβάτης ζήτησε από τους εφήβους να μην βρίζουν επειδή ενοχλούσαν και φόβιζαν γυναίκες και παιδιά στο συρμό. Η προφορά του ήταν «ξενική» γεγονός που προκάλεσε την οργή των νεαρών. Εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου ρατσιτσική επίθεση εναντίον του με βρισιές και φράσεις όπως «κατέβα από το τραμ» και «γύρνα πίσω στην Αφρική», «μην μιλάς σκ@@@ αλλιώς θα απελαθείς» γ@@@@@@ε μετανάστη».

Ο επιβάτης, δεν έχασε την ψυχραιμία του. «Πόσο χρονών είστε; 18; 19; Ζω εδώ περισσότερο από ό,τι εσείς. Πρόκειται για τον Χουάν Τζάσο, έναν αμερικανό βετεράνο πολέμου και λέκτορα πανεπιστημίου.

Οι νεαροί που είχαν μαζί τους μπουκάλια μπύρας και έπιναν αντί να ηρεμήσουν εξαγριώθηκαν περισσότερο και ένας μάλιστα από αυτούς πέταξε τη μπύρα στον άνδρα. Πολλοί επιβάτες έδειξαν την έντονη ενόχλησή τους για την συμπεριφορά τους. «Είναι αηδιαστικό, είναι ντροπή για την Αγγλία» ακούγονται να λένε. Οι 3 νεαροί συνελήφθησαν από την αστυνομία του Μάντσεστερ στον επόμενο σταθμό.

Σύμφωνα με τον Guardian ο ένας κρατήθηκε ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Βρετανία: Ρατσιστικό παραλήρημα εφήβων σε τραμ- «Γύρνα πίσω στην Αφρική» [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο άνθρωπος που δέχθηκε την επίθεση ρατσιστικής βίας στο τραμ - Φωτογραφία: Channel 4 News/PA

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ