Η πρώτη μάχη στα προημιτελικά - Οσα πρέπει να ξέρετε για Πολωνία και Πορτογαλία - iefimerida.gr

Η πρώτη μάχη στα προημιτελικά - Οσα πρέπει να ξέρετε για Πολωνία και Πορτογαλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολωνία και Πορτογαλία συνθέτουν τον πρώτο προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο οποίος ξεκινά το χορό των πιο κρίσιμων αγώνων μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Η Πολωνία μπορεί να θεωρηθεί μια από τις εκπλήξεις του τουρνουά αν και δεν ήταν λίγοι εκείνη που περίμεναν να φτάσει ως τους «8». Ωστόσο το γεγονός πως ταξίδεψε στη Γαλλία χωρίς να έχει σημειώσει νίκη σε κάποιο προηγούμενο EURO αποτελούσε έναν ανασταλτικό παράγοντα στην αισιοδοξία των φιλάθλων της. Από την πλευρά της η Πορτογαλία έχοντας έναν πραγματικό πρωταθλητή στο ρόστερ της όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν μπορούσε παρά να έχει στόχο την είσοδο τουλάχιστον στα ημιτελικά, όπως και στο τελευταίο Ευρωπαϊκό.

Πολωνία

Η αναμονή: Η Πολωνία σημείωσε την πρώτη της νίκη στην ιστορία του EURO απέναντι στην Β.Ιρλανδία, στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Σημείο κλειδί: Στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι, προηγήθηκε της Ελβετίας με τον Μπλαστσικόφσκι, δέχθηκε την ισοφάριση από τον Σακίρι και τελικά πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 5-4.

Ο Σταρ: Αναμφίβολα ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Μπορεί τα φώτα πριν το τουρνουά να έπεφταν πάνω στον Λεβαντόφσκι, όμως ο άσος της Σεβίλλης είναι ένας από τους καλύτερους μέσους της διοργάνωσης.

Η καλύτερη στιγμή: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη διαδικασία των πέναλτι, στην οποία έδειξε ψυχραιμία και πήρε πανάξια την πρόκριση στα προημιτελικά.

Δυνατό Σημείο: Η άμυνα. Το μοναδικό γκολ που έχει δεχθεί στα γαλλικά γήπεδα, είναι αυτό του Σακίρι στο παιχνίδι με την Ελβετία. Αρκετοί είχαν αμφιβολίες για την παρουσία του Παζντάν στην άμυνα, όμως έχει δικαιώσει τόσο τον προπονητή του όσο και τους φιλάθλους της Πολωνίας.

Αδυναμία: Το γκολ. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με τέρμα από τον Αρκάντιουζ Μίλικ και πολλές ευκαιρίες απέναντι στην Β.Ιρλανδία, δεν έχει αποδώσει σύμφωνα με αυτά που θα μπορούσε. Ο Λεβαντόφσκι έχει μείνει στο μηδέν και αυτό ίσως αποτελέσει πλήγμα.

Τι μπορεί να κάνει: Αν οι Μίλικ και Λεβαντόφσκι βρεθούν στη μέρα τους, τότε θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στην άμυνα των Πορτογάλων. Μαζί πέτυχαν 19 γκολ στα προκριματικά.

Το τραγούδι των οπαδών: Biało-czerwone to barwy niezwyciężone! Polska, biało-czerwoni, Polska, biało-czerwoni! Ασπρο και κόκκινο, αυτά τα χρώματα δεν χάνουν!Πολωνία, άσπρο και κόκκινο, Πολωνία, άσπρο και κόκκινο!

Διάσημοι υποστηρικτές της: Ράσελ Κρόου (ηθοποιός), Μαρίλα Ρόντοβιτς (τραγουδίστρια), Ανιέσζκα Ραντβάνσκα (τενίστρια)

Αυτό που δεν γνωρίζατε: Η Αννα Λεβαντόφσκα, σύζυγος του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, κάνει χρήση των σπουδών της με το να συμβουλεύει αρκετούς διεθνείς ανάμεσά τους και τον επιθετικό Μίλικ, όσον αφορά τη διατροφή τους κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Πορτογαλία

Μέχρι στιγμής: Ξεκίνησε νευρικά απέναντι στην Ισλανδία και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία που θεωρήθηκε έκπληξη. Ακολούθησαν άλλες δύο όμως η πρώτη νίκη ήρθε στο σημαντικό ματς μέχρι στιγμής. Λίγο πριν το φινάλε της παράτασης με την Κροατία.

Ο σταρ: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν βρήκε δίχτυα στις δύο πρώτες αναμετρήσεις όμως με δύο γκολ κόντρα στην Ουγγαρία βοήθησε να έρθει η πρόκριση. Στον αγώνα με την Κροατία, η φάση του γκολ δημιουργείται από τα δικά του πόδια.

Η καλύτερη στιγμή: Το γκολ του Ρικάρντο Κουαρέσμα που της χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά. Η αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Ρενάτο Σάντσες ολοκληρώθηκε από τα πόδια του άσου της Μπεσίκτας.

Δυνατό Σημείο: Ρονάλντο, Νάνι και οι υπόλοιποι δημιουργούν μια επιθετική ομάδα, η οποία δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες στο EURO από κάθε άλλη ομάδα μέχρι στιγμής.

β: Η τελική πάσα δεν είναι αυτή που θα περίμενε ο Σάντος όπως επίσης και οι στημένες μπάλες, οι οποίες δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής.

Τι μπορεί να κάνει: Εχοντας αποκλείσει ένα από τα πιο δυνατά αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τροπαίου, έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε παρουσία στον τελικό.

Αυτό που δεν γνωρίζατε: Ρονάλντο και Κουαρέσμα είναι το αχώριστο δίδυμο της εθνικής ομάδας. Μεγάλωσαν μαζί μέσα από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, έχουν βγάλει ψευδώνυμα ο ένας για τον άλλο και πάντα κάνουν προθέρμανση μαζί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 Πολωνία πορτογαλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ