Οι 4 τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Κωνσταντινούπολη το 2016 [λίστα] - iefimerida.gr

Οι 4 τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Κωνσταντινούπολη το 2016 [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κωνσταντινούπολη έχει γίνει μία από τις πόλεις-στόχους των τρομοκρατών.

Ενδεικτικό είναι πως μόνο μέσα στο 2016 έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων πολιτών, τουριστών και αστυνομικών. Χθες η επίθεση των τρομοκρατών με καλάσνικοφ και εκρηκτικά στο αεροδρόμιο της πόλης ήταν η πιο αιματοβαμμένη, οι άλλες τρεις είχαν σημειωθεί τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο.

Οι τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη μέσα στο 2016

12 Ιανουαρίου -Καμικάζι στο Μπλε Τζαμί

Οι 4 τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Κωνσταντινούπολη το 2016 [λίστα] | iefimerida.gr 0



Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάζεται στην τουριστική «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους έντεκα άνθρωποι (δέκα τουρίστες) και άλλοι 14 τραυματίστηκαν.
Οι έρευνες έδειξαν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας είναι υπήκοος Συρίας, γεννημένος το 1988.

19 Μαρτίου 2016 -Επίθεση αυτοκτονίας σε μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο

Οι 4 τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Κωνσταντινούπολη το 2016 [λίστα] | iefimerida.gr 1



Ηταν 11:15 το πρωί όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Πέντε άνθρωποι (ο ένας εκ των οποίων ο βομβιστής αυτοκτονίας) έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 36 τραυματίστηκαν, 12 από τους τραυματίες ήταν ξένοι υπήκοοι.
Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής αστυνομίας ο βομβιστής είχε στόχο να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά σε πολυπληθέστερο σημείο, αλλά από το φόβο του μήπως γίνει αντιληπτός τα πυροδότησε νωρίτερα.

7 Ιουνίου -Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Οι 4 τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Κωνσταντινούπολη το 2016 [λίστα] | iefimerida.gr 2



Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε στο Βεζνέτσιλερ, έναν πολυσύχναστο τομέα της πόλης, σε μία ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους έντεκα άνθρωποι, επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έδειξε» ως υπεύθυνους τους Κούρδους αντάρτες του PKK.

28 Ιουνίου -Τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Οι 4 τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Κωνσταντινούπολη το 2016 [λίστα] | iefimerida.gr 3



Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 150 τραυματίστηκαν.
Οι τρεις ένοπλοι έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και ζωσμένοι με εκρηκτικά. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς σκόρπισαν τον τρόμο και το θάνατο αρχικά γαζώνοντας στα τυφλά επιβάτες και στη συνέχεια πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν πάνω τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ