Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα -Καταδικάζει την επίθεση στο Ατατούρκ - iefimerida.gr

Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα -Καταδικάζει την επίθεση στο Ατατούρκ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /EPA/SEDAT SUNA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα έσπευσε να καταδικάσει την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση χθες με την οποία καταδικάζει "με τον πιό έντονο δυνατό τρόπο" την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, και στην οποία δηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερές στην υποστήριξή τους της Τουρκίας.

Πάντως, η Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλλει νωρίτερα χθες για πτήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μετά από επιθέσεις από βομβιστές αυτοκτονίας εκεί.

Καταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Τον αποτροπιασμό, την οργή και την απόλυτη καταδίκη του για το το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει με δύο αναρτήσεις του - στα ελληνικά και στα αγγλικά- στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών. «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις». «Είμαστε στο πλευρό των γειτόνων μας, των φίλων μας, ενάντια στην τρομοκρατία». Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης.

Γερμανία: Συγκλονισμένος ο Σταϊνμάγερ -Τι δήλωσε η Μέρκελ

Συγκλονισμένος από τα νέα που φθάνουν από την Κωνσταντινούπολη δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε εκδήλωση για τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού με μουσουλμάνους, χριστιανούς και εβραίους.

«Τα αίτια της επίθεσης είναι ακόμη ασαφή, αλλά όλα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες χτύπησαν εκ νέου την τουρκική μητρόπολη. Θρηνούμε για τα θύματα μαζί με τους συγγενείς. Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας. Οι σκέψεις μας, ειδικά αυτές τις ώρες, πηγαίνουν στους ανθρώπους στην Τουρκία», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ.

Την επίθεση στο Ατατούρκ καταδίκασε και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της για τα θύματα και τη συμπαράστασή προς τους τραυματίες.

Τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης συγκλονίζουν, όπως είναι αναμενόμενο, και την πολυάριθμη μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων της Κάτω Σαξονίας Ρετζέπ Μπιλγκέν, με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω Ραμαζανιού. Οι δράστες δεν μπορεί να είναι μουσουλμάνοι, δεν μπορεί να είναι καν άνθρωποι».

Καταδικάζει το Πακιστάν

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε σήμερα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τον τουρκικό λαό, αλλά και την κυβέρνηση.

“Ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Νουάζ Σαρίφ καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί αθώοι άνθρωποι,” ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του προς την κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό.

Καταδικάζει και η Βραζιλία

“Η κυβέρνηση της Βραζιλίας καταδικάζει σθεναρά τις επιθέσεις με θύματα δεκάδες αθώους, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης,” ανέφερε ανακοίνωση της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας ότι η Βραζιλία καταδικάζει κάθε πράξη τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Βραζιλίας, μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν πολίτες της χώρας αυτής, μεταξύ των θυμάτων.

Η ανακοίνωση της Σιγκαπούρης

Η Σιγκαπούρη καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150 άλλων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου των Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ της Σιγκαπούρης εκφράζει τα συλλυπητήρια του τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ελπίζει ότι οι τραυματίες της επίθεσης θα γίνουν γρήγορα καλά, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Λυπούμαστε για το χαμό τόσων αθώων και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και στην κυβέρνηση, στις δύσκολες αυτές στιγμές,” τόνισε.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης δηλώνει ότι δεν υπάρχουν πολίτες της χώρας μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών, ενώ όσοι διαμένουν στην Κωνσταντινούπολη και κατάγονται από τη Σιγκαπούρη, είναι ασφαλείς, όπως προκύπτει μετά από επικοινωνία που έκανε το ΥΠΕΞ της χώρας.

ΟΗΕ: Να εντοπιστούν οι δράστες

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση να εντοπιστούν οι δράστες και να προσαχούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το tweet του Ντόναλντ Τραμπ

Το επεισόδιο στην Τουρκία προκάλεσε και την αντίδραση του Ντόναλντ που βρίσκεται στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο. «Μία ακόμα τρομοκρατική επίθεση, αυτή τη φορά στην Τουρκία. Θα καταλάβει ποτέ ο κόσμος τι συμβαίνει; Τόσο λυπημένος», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, ενώ σε δεύτερη ανάρτηση σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να κρατήσουμε την απαίσια τρομοκρατία έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ