Γιλντιρίμ και Χουριέτ βλέπουν το ISIS πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Ατατούρκ - iefimerida.gr

Γιλντιρίμ και Χουριέτ βλέπουν το ISIS πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Ατατούρκ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ SEDAT SUNA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ισλαμικό Κράτος είναι, όπως όλα δείχνουν, πίσω από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Αττατούρκ, η οποία σημειώθηκε χθες βράδυ σκορπίζοντας τον θάνατο και φέρνοντας μνήμες από την αιματηρή επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Με την Τουρκία να έχει ανοιχτό μέτωπο με το PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, οι υποψίες αρχικά κινήθηκαν προς τους αντάρτες της οργάνωσης, αργότερα όμως ξεκίνησαν τα δημοσίευμα που έκαναν λόγο για το Ισλαμικό Κράτος, επαναφέροντας έτσι τον εφιάλτη της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Από τους πρώτους που έκαναν λόγο για τον ISIS ήταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Χουριέτ Αμπντουλκαντίρ Σελβί. Ο Σελβί σε άρθρο του υποστηρίζει ότι οι δράστες ήταν 7,και όπως περιγράφει ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, ο δεύτερος ανατινάχθηκε όταν πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά και ένας τρίτος συνελήφθη. Αν τα όσα υποστηρίζει ο αρθρογράφος της Χουριέτ ισχύουν, αυτό σημαίνει ότι καταζητούνται ακόμα 4 άτομα.

Όπως αναφέρει πάντως στο ρεπορτάζ του, ο ένας από τους δράστες που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά έκανε την είσοδό του στο αεροδρόμιο κάτι που επιβεβαιώνουν και οι κάμερες ασφαλείας.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η επιθεση στο Ατατούρκ, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ επιβεβαιώνει ότι οι υποψίες στρέφονται προς το Ισλαμικό Κράτος λέγοντας ότι είπε πως «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».

«Η τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία» είπε π Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».

Μέχρι στιγμή, καμία οργάνωση δεν έχει προχωρήσει σε ανάληψη ευθύνης, όπως σημειώνουν όμως και αρκετά διεθνή Μέσα, ο τρόπος της επίθεσης που περιελάμβανε βόμβες αυτοκτονίας, ταιριάζει στην τακτική των ισλαμιστικών οργανώσεων οι οποίες κατά κανόνα στοχεύουν πολίτες και ξένους στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ