Η Ολλανδία καλεί Βρετανία και ΕΕ να διαπραγματευτούν στο Μάαστριχτ - iefimerida.gr

Η Ολλανδία καλεί Βρετανία και ΕΕ να διαπραγματευτούν στο Μάαστριχτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την υπογραφή της ιστορικής συνθήκης του Μάαστριχτ, οι τοπικές αρχές προσκάλεσαν τη Βρετανία και η Ε.E να επιστρέψουν στην πόλη αυτή της Ολλανδίας για να διαπραγματευτούν εκεί την έξοδο της πρώτης από την ΕΕ.

«Θεωρώ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να πραγματοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις για το Brexit στο Μάαστριχτ. Προσκάλεσα και τις δύο πλευρές να έρθουν εδώ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Λυμβούργου, Τέο Μπόβενς, πέντε ημέρες μετά το δημοψήφισμα στο οποίο οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης.

Ο Μπόβενς απηύθυνε αυτήν την πρόσκληση με την ευκαιρία της παρουσίασης του προγράμματος «Σας καλεί η Ευρώπη! 25η Επέτειος της Συνθήκης του Μάαστριχτ». Η Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, υπογράφηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1992. Το βασικό θέμα του προγράμματος αυτού, που θα ξεκινήσει στις 9 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ένα χρόνο, είναι ο διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης.

«Είκοσι πέντε χρόνια μετά την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ, μπορούμε να ξανανάψουμε τη φλόγα της ενωμένης Ευρώπης», είπε η δήμαρχος της πόλης, η Ανεμαρί Πεν-τε Στράκε. «Από τη βάση στην κορυφή, μέσω των γενεών που αποτελούν τη σημερινή Ευρώπη».

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάαστριχτ συνθήκη Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ