Πρωθυπουργός Μάλτας: Πενθούμε στη Σύνοδο Κορυφής – Χάσαμε ένα μέλος μας, τη Βρετανία - iefimerida.gr

Πρωθυπουργός Μάλτας: Πενθούμε στη Σύνοδο Κορυφής – Χάσαμε ένα μέλος μας, τη Βρετανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πολύ παραστατικό τρόπο περιέγραψε το κλίμα στη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, στη σκιά του Brexit, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο βρετανικό Sky News, λίγη ώρα μετά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής με κεντρικό ζήτημα το Brexit, ο Μουσκάτ μετέφερε το κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους ηγέτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οπως είπε οι «27» «πενθούν» επειδή «έχασαν ένα μέλος της οικογένειας». «Είναι σαν πένθος, σαν μία πένθιμη τελετή, σαν ολονυχτία, επειδή χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας, το οποίο μπορεί πλέον να είναι γύρω μας σαν φίλος, και όχι πραγματικά σαν μέλος της οικογένειας», είπε ο Μουσκάτ.
Επεσήμανε ωστόσο πως «υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να μάθουμε και αυτό που πραγματικά ελπίζω είναι να μην υπάρξει αυτή η γενικευμένη συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους που ψήφισαν υπέρ του «Leave» ότι δεν ξέρουν τίποτα, πως είναι ανόητοι, αδαείς. Διαφωνώ απολύτως με αυτού του είδους τη συμπεριφορά».
Μιλώντας για την απόφαση το βρετανικού λαού περί αποχώρησης είπε ότι «ήταν ουσιαστικά πολύ λάθος, αλλά κάποια από τα κίνητρα που είχαν οι κοινοί άνθρωποι για να ψηφίσουν για την αποχώρηση ήταν αρκετά ισχυρά».
Προειδοποίησε δε, ότι οποιαδήποτε άλλη συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ δεν θα είναι προς όφελος της χώρας, καθώς θα είναι κατώτερη της συμμετοχής στην ΕΕ.

Οσο για την ενεργοποίηση του άρθρου 50, είπε πως δεν βιάζεται για τη διαδικασία γιατί γνωρίζει το αποτέλεσμά της. «Εξαρτάται από αυτά που επιθυμεί η Βρετανία» είπε, ωστόσο διευκρίνισε πως η ιδέα ανάκτησης του ελέγχου στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου και η πρόσβαση στην ενιαία αγορά δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πρωθυπουργός Μάλτας ΕΕ Βρετανία Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ