ΣΥΡΙΖΑ: Αδιάβαστος ο Μητσοτάκης για την ψήφο στα 17 -Απαξιώνει την νέα γενιά - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιάβαστος ο Μητσοτάκης για την ψήφο στα 17 -Απαξιώνει την νέα γενιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αδιάβαστο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ψήφο στα 17.

«Στην προσπάθειά του να απαντήσει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση του δικαιώματος ψήφου στα 17, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε τα ακατόρθωτα. Πρώτον, να απαξιώσει τη νέα γενιά, θεωρώντας την ανίκανη να αποφασίσει για το μέλλον της. Δεύτερον, να καταχωρήσει στη λίστα των "δικτατοριών" χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία.

Πληροφορούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στη μεν Αυστρία δικαίωμα ψήφου στις γενικές εκλογές έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το ίδιο ισχύει και στις τοπικές εκλογές σε ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «για την ψήφο στα 17 και τον αδιάβαστο κ. Μητσοτάκη».

«Τέλος, θα προτείναμε στον κ. Μητσοτάκη, πριν ξαναδοκιμάσει να παραδώσει μαθήματα ευρωπαϊσμού, να ρωτήσει τουλάχιστον τον πρόεδρο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, κ. Κυρανάκη, ο οποίος έχει δηλώσει την ένθερμη υποστήριξή του στην επέκταση του δικαιώματος ψήφου στα ... 16, σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει σχετική συζήτηση στους κόλπους του ΕΛΚ» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Αν τα προηγούμενα δεν είναι αρκετά, τον παραπέμπουμε στη σχετική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που καλεί τα κράτη-μέλη να εξετάσουν το ζήτημα της επέκτασης του δικαιώματος ψήφου στους 16χρονους, για όλες τις εκλογικές διαδικασίες. Η μικροπολιτική και η λασπολογία έχουν και κάποια όρια» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφος ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ