Θεοδωράκης: Η Βρετανία πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα το άρθρο 50 [εικόνες] - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Η Βρετανία πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα το άρθρο 50 [εικόνες]

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Στ. Θεοδωράκης και ο Christophe Chantepy συζήτησαν για τις συνέπειες του Brexit αλλά και για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα η Ε.Ε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας την έχει απομακρύνει από το κέντρο των αποφάσεων σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης. Και επανέλαβε τη θέση του ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει η Ευρώπη να ακολουθήσει τη γραμμή της γρήγορης ενοποίησης.

Ο κ. Chantepy μίλησε για το φόβο της τρομοκρατίας αλλά και για την ανάγκη να νιώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες ασφαλείς στο σπίτι τους . Ο Σταύρος Θεοδωράκης του είπε ότι η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας είναι η απόλυτη μάχη που πρέπει να δώσουν όλοι ενωμένοι.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως η Βρετανία πρέπει να ενεργοποιήσει το συντομότερο δυνατό το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνα για την έξοδο της από την Ε.Ε γιατί οι καθυστερήσεις πλήττουν την Ε.Ε.

Η συζήτηση πήγε και στην εσωτερική πολιτική σκηνή με τον Γάλλο πρέσβη να ρωτάει τον επικεφαλής του Ποταμιού για την πρόταση του για συσπείρωση του κεντρώου χώρου και τον Σταύρο Θεοδωράκη να του εξηγεί πως οι παλιές κομματικές αντιλήψεις πρέπει να ξεπεραστούν και πως ο ίδιος κρίνει πως η εκλογή του νέου αρχηγού του χώρου από τη βάση, από τους απλούς πολίτες χωρίς όρους, θα δώσει νέα πνοή στο κατακερματισμένο κέντρο.

Θεοδωράκης: Η Βρετανία πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα το άρθρο 50 [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Θεοδωράκης: Η Βρετανία πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα το άρθρο 50 [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ