Η Ευρώπη πιέζει τη Βρετανία να φύγει -Ο Κάμερον κάνει καθυστερήσεις και δείχνει τον αντικαταστάτη του - iefimerida.gr

Η Ευρώπη πιέζει τη Βρετανία να φύγει -Ο Κάμερον κάνει καθυστερήσεις και δείχνει τον αντικαταστάτη του

Φωτογραφία: INTIMENEWS (αρχείο)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έστειλαν μήνυμα σήμερα στη Βρετανία να επισπεύσει τις διαδικασίες εξόδου από την ΕΕ προκειμένου να λυθεί άμεσα το πολιτικό και οικονομικό χάος που προκάλεσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ενδεικτικό είναι πως μεγάλες εταιρείες ανακοίνωσαν πάγωμα προσλήψεων, αλλά και πιθανότητα απολύσεων μέχρι να φανεί πως ακριβώς θα αντιδράσουν οι οικονομίες, αλλά και ποιες θα είναι οι συνέπειες του Brexit -όταν αυτό συμβεί-.

Οπως αναφέρει και η globeandmail από την πλευρά του πάντως ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον ξεκαθάρισε πως ο διάδοχός του (μετά την παραίτηση του τον Οκτώβριο) θα είναι αυτός που θα αναλάβει να οδηγήσει τη Βρετανία στην έξοδο από την Ευρώπη. Με αυτό τον τρόπο έστειλε μήνυμα για τουλάχιστον τρίμηνη καθυστέρηση στη διαδικασία της εξόδου.

Κατά την άφιξη του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των 27 & 1 ο Κάμερον δήλωσε πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο θα πρέπει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητική. Πρόσθεσε μάλιστα πως ελπίζει η Βρετανία να διατηρήσει καλές σχέσεις με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Χαρακτηριστικά είπε: «Ελπίζω ότι θα επιδιώξουμε τη στενότερη δυνατή σχέση όσον αφορά το εμπόριο, τη συνεργασία και την ασφάλεια. Κάτι τέτοιο θα ήταν καλό και για εμάς, αλλά και για την ΕΕ».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε πως το κόμμα του θα εκλέξει νέο ηγέτη στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τους υποψηφίους που στήριξαν το «Brexit»να θέλουν να διαπραγματευτούν εκ νέου για τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί ξεκαθαρίζουν από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Ντέιβιντ Κάμερον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ