Στις Βρυξέλλες η υπουργός της Σκωτίας -Για να δει πώς μπορούν να μείνουν στην ΕΕ - iefimerida.gr

Στις Βρυξέλλες η υπουργός της Σκωτίας -Για να δει πώς μπορούν να μείνουν στην ΕΕ

Φωτογραφία: Matt Frost/Itv/Rex/Shutterstock / Handout/EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιλώντας στην Βουλή της Σκωτίας η Νίκολα Στάρτζεον, η πρώτη υπουργός της Σκωτίας δήλωσε ότι θα βρεθεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους ώστε να διερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να συνεχίσει η Σκωτία τη σχέση της με την ΕΕ.

Για αυτόν τον λόγο μάλιστα όρισε ειδική επιτροπή τεχνοκρατών που θα την υποστηρίξει σε αυτή τη διαδικασία και θα προετοιμάσει το έδαφος.

Η κ. Στάρτζεον, απευθυνόμενη στο σώμα, δήλωσε ότι ελπίζει πως θα μπορέσει να μιλήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατευθείαν, υποστηρίζοντας ότι η ψήφος των Σκωτσέζων στο πρόσφατο δημοψήφισμα είναι ξεκάθαρη και υπέρ της παραμονής μας στην ΕΕ.

«Είμαι περήφανη που οι συμπατριώτες μας ψηφίσαν θετικά στην παραμονή μας στην ΕΕ και είμαι αποφασισμένη η φωνή της Σκωτίας να ακουστεί δυνατά», είπε η κ. Στάρτζεον.

Μάλιστα καταχειροκροτούμενη από τους βουλευτές της Σκωτίας είπε, απευθυνόμενη στους Ευρωπαίους πολίτες που διαμένουν στην επικράτεια της, «είστε ευπρόσδεκτοι εδώ. Εδώ είναι το σπίτι σας».

Η κ. Στάρτζεον ενημέρωσε ότι βρίσκεται ήδη σε επαφή με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ