Παραπομπή Τσατάνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο - iefimerida.gr

Παραπομπή Τσατάνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τίτλοι τέλους στην έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Γεωγίας Τσατάνη με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου να παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο την εισαγγελέα Εφετών για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέληξε στο συμπέρασμα της παραπομπής μετά την πειθαρχική έρευνα που διεξήγαγε η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Ασπασία Καρέλου, λαμβάνοντας καταθέσεις από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η έρευνα είχε διαταχθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η οποία είχε αρχικά πρόθεση να την διενεργήσει η ίδια, αλλά μετά την ένσταση που κατέθεσε η υπό έλεγχο εισαγγελέας, την διαβίβασε στην αντιπρόεδρο Α. Καρέλου. Αφορμή η αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου και οι “διαμαρτυρίες” των Κυπρίων (σ.σ εισαγγελέα και υπουργού Δικαιοσύνης) για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Η κ. Καρέλου συνέταξε πόρισμα παραπομπής της εισαγγελέως Τσατάνη στο Πειθαρχικό, πόρισμα που επικυρώθηκε και από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, με την άσκηση πειθαρχικής αγωγής για δύο παραπτώματα, και κρίνοντας ότι η «συμπεριφορά της εισαγγελέως εφετών δεν συνάδει με την ιδιότητα της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μαρτυρικές καταθέσεις και το υλικό της πειθαρχικής έρευνας η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέληξαν στην άποψη ότι η κ.Τσατάνη αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς παρανόμως, και ενώ η εισαγγελείς Διαφθοράς είχαν την αποκλειστική αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης της Λαικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η κ.Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση μαζί με το σκέλος που αφορούσε στη δωροδοκία Κύπριου στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από στέλεχος της Marfin, παρότι η εισαγγελέας φέρεται να είχε συμφωνήσει, σε συνάντηση με Κυπρίους συναδέλφους της, ότι θα ανέμενε πριν από οποιαδήποτε ενέργεια της το σχετικό πόρισμα των κυπριακών αρχών.

Τώρα αρμόδιο να κρίνει εάν τελέστηκαν αυτά τα δύο παραπτώματα είναι το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο, εάν επικυρώσει τις σκέψεις του πορίσματος μπορεί να επιβάλλει ποινές από από απλή επίπληξη έως 3μηνη παύση από τα καθήκοντά της.

Την ίδια ώρα η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη καταθέτει αύριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή όπου διενεργείται έρευνα μετά τις καταγγελίες της κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοςύνης κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γεωργία Τσατάνη Βασιλική Θάνου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ