Αποκάλυψη: Ο Κάμερον πήρε στεγαστικό δάνειο λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Αποκάλυψη: Ο Κάμερον πήρε στεγαστικό δάνειο λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντέιβιντ Κάμερον και η σύζυγός του Σαμάνθα πήραν στεγαστικό δάνειο λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Βρετανός πρωθυπουργός έλαβε δάνειο από την τράπεζα HSBC για την αγορά σπιτιού σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, το Notting Hill. Αν και το ύψος του δανείου δεν έγινε γνωστό, η κίνηση του Ντέιβιντ Κάμερον οκτώ ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα γεννά πολλά ερωτήματα, ενώ ακούγονται ψίθυροι πως ο πρωθυπουργός ήταν πεπεισμένος πως θα υπερισχύσει το Brexit.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντέιβιντ και η Σαμάνθα Κάμερον θα εγκαταλείψουν την πρωθυπουργική οικία στην Downing Street 10 τον Οκτώβριο, καθώς, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα υποβάλει την παραίτησή του. Υπενθυμίζεται πως αν δεν είχε υποβάλει την παραίτησή του θα μπορούσε να παραμείνει εκεί μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, από τα έγγραφα που υπέγραψαν στην HSBC στις 15 Ιουνίου δεν προκύπτει το ύψος του δανείου που πήραν. Είναι γνωστό πάντως ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος έχει ήδη δύο σπίτια: ένα εξοχικό αξίας 1,3 εκατ. λιρών στο Oxfordshire και ένα στο Notting Hill, που αγόρασαν έναντι 1,1 εκατ. λιρών. Μάλιστα, το τελευταίο, από τη στιγμή που μετακόμισαν στην Downing Street, το νοίκιαζαν έως και 7.000 λίρες τον μήνα.

Το ζευγάρι θέλει να παραμείνει στο Λονδίνο, καθώς τα παιδιά τους πηγαίνουν ακόμα σχολείο. Συγκεκριμένα, η 12χρονη Nancy πηγαίνει σε σχολείο κοντά στην Downing Street και ο γιος τους Elwen, 10, και η κόρη τους Florence, 5, πηγαίνουν σε σχολείο στο δυτικό Λονδίνο. Το παλιό τους σπίτι στο Notting Hill έχει μεγάλη συναισθηματική αξία γιατί εκεί ζούσαν με τον πρωτότοκο γιο τους Ιβάν, που πέθανε ξαφνικά στα 6 του χρόνια, το 2009.

Το θέμα πάντως ξεσήκωσε αντιδράσεις, με τον εκπρόσωπο της Downing Street να δηλώνει: «Οι άνθρωποι παίρνουν συχνά στεγαστικά δάνεια. Είναι μια κοινή πρακτική. Δεν γνωρίζαμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ