Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα βρει τους 200 για τον εκλογικό νόμο -ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητοι και το... μισό Ποτάμι θα ψηφίσουν - iefimerida.gr

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα βρει τους 200 για τον εκλογικό νόμο -ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητοι και το... μισό Ποτάμι θα ψηφίσουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εκτίμηση ότι θα βρεθούν οι 200 ψήφοι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου προχώρησε ο πρόεδρος ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός να στηρίξει την απλή αναλογική.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι είναι εφικτή η αλλαγή του εκλογικού νόμου. «ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ανεξάρτητοι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν την απλή αναλογική. Το μισό Ποτάμι επίσης θα ψηφίσει» όπως είπε.

Ταυτόχρονα έκανε έκκληση στο ΚΚΕ και στον Δημήτρη Κουτσούμπα προσωπικά λέγοντας: «Παρακαλώ τον κ. Κουτσούμπα και το ΚΚΕ να μην επιμείνουν στην κατάργηση του ορίου του 3%. Και εγώ δεν θα το ήθελα αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως συντρέχουν εθνικοί λόγοι. Η Τουρκία θα μπορούσε μέσω κόμματος να μπει στη Βουλή και να αναμιχθεί στα εσωτερικά μας».

Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε τόσο στον Σταύρο Θεοδωράκη όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ειδικότερα, για τον επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι τ έχει βρει με τη ΝΔ και αναμασάει βλακείες. «Δεν μπορείς να έχεις 1,5% και να συντάσσεσαι με την ενισχυμένη αναλογική. Είναι τρελό» επεσήμανε. Αναφορικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να βγει αυτοδύναμος με την απλή αναλογική».

Τέλος, σχετικά με τη θέση του κόμματός του ο κ. Λεβέντη είπε : «Είμαστε θετικοί στην απλή αναλογική με 0 μπόνους και τη Βουλή να αντανακλά την κοινωνία. Είναι ένα αίτημα από την εποχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεβέντης εκλογικός νόμος Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ