Τζιάνι Πιτέλα για Τσίπρα: «Τον χρειαζόμαστε λιγάκι ακόμη»! - iefimerida.gr

Τζιάνι Πιτέλα για Τσίπρα: «Τον χρειαζόμαστε λιγάκι ακόμη»!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μια αποκαλυπτική συζήτηση που είχε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά γράφει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» στα Νέα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει σε μια ακόμη συνάντηση ηγετών σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, στο Παρίσι. Προσκαλών είναι ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και θα συζητηθεί κυρίως το Brexit και οι επιπτώσεις του. Η αίσθηση προκαλείται από το γεγονός ότι στην σύσκεψη συμμετέχουν σοσιαλιστικά κόμματα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό, ριζοσπαστικό κόμμα και δεν ανήκει σε αυτή την ευρωομάδα.


Γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος:
«Ρώτησα μια φορά την πρόεδρο Φώφη γιατί γίνεται όλο αυτό και αν εκείνη έχει διαβιβάσει όπου δει την ενόχλησή της για το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι σύντροφοι προσπαθούν με το στανιό να βαφτίσουν σοσιαλδημοκράτη και κεντροαριστερό τον Τσίπρα.
Μου εξομολογήθηκε ότι το έχει κάνει και μου μετέφερε την απάντηση που της είχε δώσει ένας εξ αυτών, ο γνωστός ιταλός Τζιάνι Πιτέλα: «Τον χρειαζόμαστε λιγάκι ακόμη
»!

Ο Τσίπρας στο Παρίσι
Ας σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το «παρών» στη συνάντηση των Σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, την Παρασκευή, εφόσον αυτή καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Μαΐου, στη Ρώμη, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της συντριβής του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών στη Μεσόγειο. Εφόσον η σύνοδος πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναχωρήσει από το Παρίσι για το Πεκίνο, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη μέχρι τις 6 Ιουλίου. Ο επόμενος σταθμός του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η Βαρσοβία, όπου συνέρχεται, στις 8 και 9 Ιουλίου, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

H φωτό και τα πειράγματα
Να «πειράξει» τον Αλέξη Τσίπρα, οποίος συμμετείχε ως παρατηρητής στη προηγούμενη σύνοδο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών πριν τη σύνοδο κορυφής, θέλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία συμμετείχε σε αυτή ως αρχηγός κόμματος-τακτικού μέλους.

Τζιάνι Πιτέλα για Τσίπρα: «Τον χρειαζόμαστε λιγάκι ακόμη»! | iefimerida.gr 0

«Κάθισες δεξιά μου στην οικογενειακή φωτογραφία», του είπε η Φώφη, η οποία σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, που βρισκόταν στη πρώτη σειρά (λόγω της πρωθυπουργικής ιδιότητας προφανώς), βρέθηκε στην δεύτερη. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ανταπάντησε: «Ναι, αλλά όπως μας κοιτάει ο κόσμος είμαι αριστερά»!

Σε εκείνη την συνάντηση, πάντως, είχε σχολιαστεί το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε καθήσει στην άκρη της οικογενειακής φωτογραφίας, αφού προφανώς ένιωθε άβολα μεταξύ σοσιαλιστών:

Τζιάνι Πιτέλα για Τσίπρα: «Τον χρειαζόμαστε λιγάκι ακόμη»! | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζιάνι Πιτέλα Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ