Μέρκελ: Προνόμια τέλος για όποιον φεύγει από την ΕΕ - iefimerida.gr

Μέρκελ: Προνόμια τέλος για όποιον φεύγει από την ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οποιος αποφασίζει να φύγει από την ευρωπαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να περιμένει ότι θα κρατήσει τα προνόμια» δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. δεν πρόκειται να ξεκινήσουν όσο η Βρετανία δεν υποβάλει αίτημα ενεργοποίησης του άρθρου 50. Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει άμεσα το αίτημα εξόδου από την Ε.Ε., προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την «επόμενη μέρα» στις σχέσεις Λονδίνου - Βρυξελλών, όπως ανέφερε.

Η Αγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι η Γερμανία θέλει να πετύχει η ευρωπαϊκή ενοποίηση και πρόσθεσε ότι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει περαιτέρω διάλυση της Ε.Ε. Υπογράμμισε, δε, ότι μια επιτυχημένη Ευρώπη είναι αυτή που τηρεί τις συμφωνίες της και τις συνθήκες της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Βρετανία Μπούντεστανγκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ