Χρηματιστήριο: Ανοδικό ξέσπασμα μετά την κατρακύλα - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Ανοδικό ξέσπασμα μετά την κατρακύλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής ακολουθώντας την ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών.

Η αγορά αντιδρά ανοδικά μετά το "ξεπούλημα" των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο Γενικός Δείκτης Τιμών, στον απόηχο του Brexit, είχε υποχωρήσει κατά 15,96%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 35,54%.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η άνοδο αποτελεί τεχνική αντίδραση στις μεγάλες πιέσεις των τελευταίων συνεδριάσεων και ότι η μεταβλητότητα και η νευρικότητα θα συνεχισθούν και στις επόμενες συνεδριάσεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55 διαμορφώνεται στις 532,53 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,54%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Η Alpha Bank ενισχύεται κατά 7,28% στα 1,62 ευρώ, η Eurobank κατά 6,60% στα 0,565 ευρώ, η Πειραιώς κατά 5,99% στα 0,177 ευρώ και η Εθνική κατά 5,38% στα 0,196 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,55 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,26%.

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+5,90%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(+3,05%).

Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 5 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Alpha Bank +7,28%, Eurobank +6,60% καιΠαπουτσάνης+6,77%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΤΟΝ -6,45%, ΣΕΛΟΝΤΑ -2,78% και Πετρόπουλος -2,69%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο συνεδρίαση Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ