Ο Νίκος Κυπουργός στο Ηρώδειο: Από Λιλιπούπολη μέχρι παραδοσιακά - iefimerida.gr

Ο Νίκος Κυπουργός στο Ηρώδειο: Από Λιλιπούπολη μέχρι παραδοσιακά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μουσική του Νίκου Κυπουργού διαθέτει το εξαιρετικό χάρισμα να συγκινεί και να ερεθίζει ακροατές κάθε ηλικίας.

Ο Νίκος Κυπουργός παρουσιάζει αγαπημένα τραγούδια Σάββατο 2 Ιουλίου στο Ηρώδειο.

Οι μελωδίες του, ισορροπούν έξοχα ανάμεσα στο αίσθημα του οικείου και το απροσδόκητο. Από τη συμφωνική και την πειραματική ως την παραδοσιακή μουσική κι από την όπερα ως το τραγούδι για παιδιά, το έργο του Κυπουργού, διακρίνεται για την πολυμορφία και την μελωδικότητα του συγκεράζοντας μουσικά ιδιώματα και ήχους από ολόκληρο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας.

Σε αυτή την εφ’ όλης της ύλης μοναδική συναυλία, ο συνθέτης διευθύνει ο ίδιος την Ορχήστρα των Κυκλάδων, την πολυσχιδή ορχήστρα που ίδρυσε το 2010 στη Σύρο, και μας αποκαλύπτει τα «μυστικά» του μουσικού του κήπου με τις εξαίσιες φωνές της Σαβίνας Γιαννάτου και του Δώρου Δημοσθένους.
Μαζί τους εκλεκτοί καλεσμένοι όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μυρτώ Παπαθανασίου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Μαρίνα Σάττι, η Παιδική χορωδία Rosarte της Ρόζης Μαστροσάββα, το Φωνητικό σύνολο fonés, η Φιλαρμονική του Δήμου Ωρωπού σε διεύθυνση Μαρίνου Γαλατσινού, αλλά και η Λένα Κιτσοπούλου, έρχονται να τιμήσουν τον πολυβραβευμένο μουσικό απογειώνοντας τη συναυλία σε μία πραγματική μουσική γιορτή.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς έχει ο Πάρις Μέξης. Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλας. Ήχος: Γιώργος Καρυώτης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Κυπουργός ηρώδειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ