Μιχελάκης: «Το ΔΝΤ συμφώνησε στην επαναδιαπραγμάτευση» - iefimerida.gr

Μιχελάκης: «Το ΔΝΤ συμφώνησε στην επαναδιαπραγμάτευση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ανάγκη αλλαγής πολιτικής είναι άμεση και επιτακτική τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξη του, ενώ υποστήριξε πως το ΔΝΤ αποδέχθηκε τη θέση της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, καθώς αποδέχθηκε επισήμως την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά που μιλά για τροποποιήσεις.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο κ.Μιχελάκης δήλωσε ακόμα δήλωσε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καθυστέρηση στο PSI που να δικαιολογεί μετάθεση των εκλογών μετά τις 19 Φεβρουαρίου.

Σημείωσε πως για να υπάρξουν πλεονασματικοί προυπολογισμοί θα πρέπει «η πολιτική που θα πρέπει να εφαρμόσουμε, να είναι μια πολιτική που θα βάλει μπροστά τη μηχανή και θα παράγει πλούτο», ενώ επανέλαβε ότι η αποκατάσταση των αδικιών για τους συνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ «θα επιστρέψει τα χρήματα αυτά στην πραγματική οικονομία».

Σε ότι αφορά στην ημερομηνία των εκλογών ο κ Μιχελάκης, σημείωσε ότι «η ημερομηνία των εκλογών εξαρτάται από την ολοκλήρωση του PSI. Όμως, η 19η Φεβρουαρίου δεν βγήκε στον αέρα από εμάς ούτε την αποφασίσαμε εμείς ελαφρά τη καρδία. Έγινε σε συνεννόηση με τον κ. Βενιζέλο και το επιτελείο του και η ανακοίνωση που βγήκε σας θυμίζω ότι φέρει την υπογραφή του ΥΠΟΙΚ. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία καθυστέρηση στο PSI που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της καταλληλότερης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών. 'Αρα, εμείς μένουμε στο ότι θεωρούμε την 19η Φεβρουαρίου, ως την καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών».

Τόνισε πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς, εφόσον τον επιλέξει ο λαός, να έχει μια ισχυρή εντολή για να μπορέσει να διαπραγματευτεί την αλλαγή πολιτικής. Ένα πράγμα που δεν έχει συμβεί εδώ και δύο χρόνια και ο τόπος το έχει πληρώσει ακριβά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ