Βρετανός υπουργός δεν αποκλείει νέο δημοψήφισμα -Από τον νέο πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Βρετανός υπουργός δεν αποκλείει νέο δημοψήφισμα -Από τον νέο πρωθυπουργό

Φωτογραφία: Sooc/Αρης Οικονόμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βρετανία θα μπορούσε να κάνει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν έφτανε σε συμφωνία με την ΕΕ ώστε να επιτραπεί ο πλήρης έλεγχος των συνόρων της.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ σε επιστολή του, που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο Χαντ είπε ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στο άτομο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία μετά τον Ντέιβιντ Κάμερον να διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες προτού παραδόσει επίσημα η Βρετανία το αίτημά της για την έξοδο σε δύο χρόνια από την ΕΕ, ώστε να μπορέσει να θέσει οποιαδήποτε συμφωνία για τους μετανάστες ενώπιον του λαού της Βρετανίας.

«Άρα, προτού κινήσουμε τη διαδικασία, χρειάζεται να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία και να την παρουσιάσουμε στον βρετανικό λαό, είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω του μανιφέστου των Συντηρητικών σε νέες βουλευτικές εκλογές», είπε ο Χαντ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη του περιοδικού Spectator χθες, ο Χαντ είναι «πολύ πιθανόν» να θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία. Στο tweet του, ο συντάκτης δεν αποκάλυψε τις πηγές του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Βρετανός υπουργός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ