Πύρινος εφιάλτης για 4η ημέρα στα Δερβενοχώρια -Μάχη με τις αναζωπυρώσεις [βίντεο] - iefimerida.gr

Πύρινος εφιάλτης για 4η ημέρα στα Δερβενοχώρια -Μάχη με τις αναζωπυρώσεις [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στα Δερβενοχώρια καίει για τέταρτο 24ωρο.

Την προσπάθειά τους δυσχεραίνουν οι άνεμοι, που άρχισαν να πνέουν ισχυροί μετά τις 4:30, προκαλώντας αναζωπυρώσεις έξω από το χωριό Πράσινο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στην περιοχή Στεφάνη της Βοιωτίας:

  • 140 πυροσβέστες με 66 οχήματα
  • 128 άτομα πεζοπόρο τμήμα
  • 30 στρατιώτες
  • 16 οχήματα ΟΤΑ
  • 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα
  • 5 σκαπτικά μηχανήματα

Παράλληλα με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν εκ νέου τις επιχειρήσεις τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στα τρία πρώτα εικοσιτετράωρα η πυρκαγιά που καίει σε δύο μέτωπα, έκανε στάχτη 5.000 στρέμματα δάσους.

Οι αναζωπυρώσεις

Το απόγευμα της Δευτέρας, η φωτιά αναζωπυρώθηκε εξαιτίας της αλλαγής φοράς του ανέμου, οι οποίοι την κατεύθυναν προς δασική έκταση που δεν είχε ακόμα καεί, ενώ οι φλόγες έφτασαν δίπλα στα σπίτια στο χωριό Πράσινο. Ένα ακόμα ανησυχητικό γεγονός ήταν ότι η πυρκαγιά βρισκόταν κοντά στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ.

Μιλώντας στο Mega η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ που μένει εκεί τόνισε ότι «η περιοχή έχει θυσιαστεί και στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δερβενοχώρια πυρκαγιά αναζωπυρώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ