Μπαράζ επαφών Τσίπρα στις Βρυξέλλες -Ανησυχία για τις επιπτώσεις του Brexit στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Μπαράζ επαφών Τσίπρα στις Βρυξέλλες -Ανησυχία για τις επιπτώσεις του Brexit στην Ελλάδα

Φωτογραφία: Sooc/Aντρέα Μπονέτι

Για την επόμενη μέρα και τις αλυσιδωτές συνέπειες που θα πυροδοτήσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος συζητούν σήμερα και αύριο οι «27», στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από αργά χθες βράδυ στη βελγική πρωτεύουσα. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται μετά το Brexit και αναμένουν τα αποτελέσματα των διπλωματικών διαβουλεύσεων. Στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα άλλωστε,δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον αναβρασμό αλλά και για τις επιπτώσεις τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και σε εγχώριο.

Στην κατεύθυνση αυτή και κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία υπουργών και των στενών του συνεργατών αντάλλαξαν απόψεις. «Πρέπει να δοθούν τα κατάλληλα μηνύματα απέναντι στους ευρωσκεπτικιστές» σημειώνουν αρμόδιες πηγές στο iefimerida.gr ,διευκρινίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας θα στείλει το μήνυμα για την ανάγκη «επαναθεμελίωσης της κοινωνικής και Δημοκρατικής Ευρώπης».

Βλέπει Σουλτς, Πράσινους, Ευρωπαϊκή Αριστερά
Η «ατζέντα» του πρωθυπουργού είναι γεμάτη από επαφές. Όπως πρώτο έγραψε το iefimerida.gr, ο κ. Τσίπρας συναντά τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς και την πρόεδρο της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκ. Τσίμπερ.
Συνομιλίες θα έχει και με την ηγεσία των Πράσινων και πιθανότατα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετέχει και στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών (πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε. Ε).

Φλερτ με τους ηγέτες Σοσιαλιστές στο Παρίσι
Οι επαφές Τσίπρα όμως δεν σταματούν εκεί. Κι αυτό, γιατί την Παρασκευή -και λίγο πριν αναχωρήσει για την Κίνα- θα βρεθεί στη Παρίσι όπου και θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών.

Ο πρωθυπουργός επενδύει για άλλη μια φορά στην άριστη πια συνεργασία του με την οικογένεια των ευρωσοσιαλιστών και δείχνει να κρατάει τις ισορροπίες με τους βασικούς συμμάχους του στην Ευρώπη (Ολάντ, Ρέντσι, Κόστα). Βασικός στόχος άλλωστε, είναι η συγκρότηση ενός πολιτικού μετώπου με προοδευτικό πρόσημο για το οποίο έχει μιλήσει ο κ. Τσίπρας, «ενάντια στην επέλαση της ακροδεξιάς , το εθνικισμού και της λιτότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ