Κάμερον: Να σεβαστούμε το Brexit αλλά να μη στρέψουμε την πλάτη στην ΕΕ - iefimerida.gr

Κάμερον: Να σεβαστούμε το Brexit αλλά να μη στρέψουμε την πλάτη στην ΕΕ

Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μην βάλει εμπόδια το κοινοβούλιο στο Brexit που προέκυψε από το δημοψήφισμα της Κυριακής, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Προειδοποίησε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ότι η απόφαση για το πότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 που θα οδηγήσει στην αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ θα ληφθεί «από τη Βρετανία και μόνο».

«Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα... Είμαι σαφής, και το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε σήμερα το πρωί, ότι η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή», είπε μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων που συνεδριάζει και πάλι από σήμερα, μετά τη διακοπή για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν πρέπει να στρέψει την πλάτη του στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο», συνέχισε ο Κάμερον και πρόσθεσε πως «πρέπει να καθορίσουμε το είδος της σχέσης που θέλουμε να έχουμε στο εξής με την ΕΕ», διευκρινίζοντας ότι επαφίεται στον διάδοχό του να το κάνει αυτό. Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει η επόμενη κυβέρνηση είναι το πώς θα έχει η χώρα την καλύτερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά, εξήγησε, ενώ σημείωσε ότι μετά την έξοδο η Βρετανία θα θέλει να έχει όσο πιο ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς με τους Ευρωπαίους γείτονές της.

Ο Κάμερον πρόσθεσε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας και το υπουργείο Οικονομικών δεν θα διστάσουν να λάβουν περαιτέρω μέτρα για να σταθεροποιήσουν τις χρηματαγορές, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας προειδοποίησε αμέσως τον απερχόμενο Βρετανό πρωθυπουργό ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί να δει τη Σκωτία να αποχωρεί από την ΕΕ χωρίς τη θέλησή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντέιβιντ Κάμερον Βρετανία ΕΕ Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ