Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα έχει εκλεγεί ο αντικαταστάτης του Κάμερον - iefimerida.gr

Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα έχει εκλεγεί ο αντικαταστάτης του Κάμερον

(οι μέχρι στιγμής διεκδικητές της αρχηγίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, μετά και από το αρνητικό για την ηγεσία του αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος και την παραίτηση του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον που το ακολούθησε.

Η «Commmitee 1922» αποφάσισε ότι ο νέος αρχηγός των Τόρις θα πρέπει να έχει εκλεγεί και να αναλάβει τα καθήκοντα του μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, σε μια ομολογουμένως σύντομη προεκλογική διαδικασία που σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές ευνοεί το φαβορί της κούρσας, Μπόρις Τζόνσον.

Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα έχει εκλεγεί ο αντικαταστάτης του Κάμερον | iefimerida.gr 0

Η αρμοδία επιτροπή αποφάσισε επίσης τη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το ανώτατο αξίωμα του Συντηρητικού Κόμματος, η οποία θα ανοίξει την ερχόμενη Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί σε μία μόλις ημέρα, με διορία δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη.

Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα έχει εκλεγεί ο αντικαταστάτης του Κάμερον | iefimerida.gr 1

Μέχρι στιγμής, δυο στελέχη των Τορις έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι, ο πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου Τζόνσον και η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι, ενώ και κάποιοι ακόμη υπουργοί δείχνουν να το σκέφτονται όπως η Άντρεα Λίντσομ, που κατέχει το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συντηρητικού Κόμματός και όμοια με την τελευταία εκλογή Προέδρου τους το 2005, οι βουλευτές των Τόρις θα ψηφίζουν ανάμεσα στους υποψηφίους μέχρι να απομείνουν δυο τελικοί υποψήφιοι, οι οποίοι έπειτα θα αναμετρηθούν στην προτίμηση των μελών του κόμματος, τα οποία και θα έχουν την τελική εκλογή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ