Τζακ Λιου: Μακρά διαδικασία το διαζύγιο Βρετανίας-ΕΕ - iefimerida.gr

Τζακ Λιου: Μακρά διαδικασία το διαζύγιο Βρετανίας-ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψύχραιμη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ τη μέχρι τώρα αντίδραση των αγορών από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και σημείωσε πως η πρόκληση τώρα είναι η ομαλή μετάβαση και η σταθερότητα.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, είπε ότι η αμερικάνικη οικονομία είναι σε καλή πορεία παρά τους αντίθετους ανέμους. Το Brexit αποτελεί έναν επιπρόσθετο αντίθετο άνεμο, αλλά οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι σε θέση να την αντιμετωπίσουν, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης ειναι να διαχειριστούν την μετάβαση και να προσφέρουν σταθερότητα. Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, η μεταβατική περίοδος αναμένεται να είναι μακρά. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσουν ανοιχτές εμπορικές σχέσεις.

Ο κ. Lew υποστήριξε πως οι φορείς άσκησης πολιτικής έχουν τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από το Brexit.

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές τράπεζες, σημείωσε πως τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το 2008 για να αντιμετωπίσουν την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζακ Λιου Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ