Του γύρισε μπούμερανγκ: Οπαδός του Brexit έφτιαξε την αίτηση που συγκέντρωσε 3 εκατ. υπογραφές για νέο δημοψήφισμα -Πώς την πάτησε - iefimerida.gr

Του γύρισε μπούμερανγκ: Οπαδός του Brexit έφτιαξε την αίτηση που συγκέντρωσε 3 εκατ. υπογραφές για νέο δημοψήφισμα -Πώς την πάτησε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Facebook /Oliver Healy
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας ακτιβιστής που υποστήριζε την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την εξαιρετικά δημοφιλή αίτηση για να ξαναγίνει δημοψήφισμα στη χώρα.

Στην παραδοχή αυτή προχώρησε ο ίδιος, αποκαλύπτοντας ότι ο λόγος που τον οδήγησε στη δημιουργία της online πλατφόρμας -που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 3 εκατομμύρια υπογραφές- ήταν η ανησυχία του ότι θα επικρατούσε η εκστρατεία της παραμονής στην ΕΕ.

Άγγλος Δημοκράτης, ο Γουίλιαμ Όλιβερ Χίλι έστησε την πλατφόρμα τον Μάιο, με την οποία θα ζητούσε επανάληψη του δημοψηφίσματος στην περίπτωση που το ποσοστό που συγκέντρωνε μία από τις καμπάνιες ήταν μικρότερο του 60% και στην περίπτωση που η προσέλευση ήταν μικρότερη του 75%.

Από τη στιγμή που το Brexit κέρδισε μόλις με 52% και η προσέλεκυση ήταν γύρω στο 72%, ο αριθμός των υπογραφών προκειμένου να γίνει νέο δημοψήφισμα εκτοξεύτηκε.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο Independent, η διαδικτυακή πλατφόρμα συγκέντρωσης υπογραφών του Χίλι είναι εκείνη που κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες υπογραφές από το 2011, όταν και καθιερώθηκε η εν λόγω διαδικασία, και είναι η μόνη που μπορεί να συγκριθεί με μία αντίστοιχη online συλλογή υπογραφών που δημιουργήθηκε πριν από λίγο καιρό ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιτυχία αυτή όμως δεν έχει ευχαριστήσει καθόλου τον κ. Χίλι, ο οποίος με ανακοίνωση στο Facebook τονίζει ότι δημιούργησε την πλατφόρμα έναν μήνα πριν, όταν η καμπάνια του Leave δεν είχε πιθανότητες να κερδίσει και σημειώνει ότι την ενέργειά του αυτή καπηλεύτηκε η καμπάνια του Remain.

«Εχω πραγματικά συγκλονιστεί από τη συμπεριφορά κάποιων από την εκστρατεία του Remain, πώς θα διεξάγουν οι ίδιοι ένα νέο δημοψήφισμα, όχι μόνο χρησιμοποιώντας αυτή την αίτηση, αλλά γενικά», έγραψε ο ίδιος στο Facebook υπερασπιζόμενος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο λαμβάνει υπόψιν του κάθε εκστρατεία που συγκεντρώνει πάνω από 100.000 υπογραφές.

Του γύρισε μπούμερανγκ: Οπαδός του Brexit έφτιαξε την αίτηση που συγκέντρωσε 3 εκατ. υπογραφές για νέο δημοψήφισμα -Πώς την πάτησε  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ