O Οσμπορν έσπασε τη σιωπή του μετά από 3 ημέρες -Δεν θα ενεργοποιηθεί ακόμη το άρθρο 50 - iefimerida.gr

O Οσμπορν έσπασε τη σιωπή του μετά από 3 ημέρες -Δεν θα ενεργοποιηθεί ακόμη το άρθρο 50

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πρωινή τηλεοπτική του παρέμβαση, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν επιχειρεί να καθησυχάσει τις αγορές, στον απόηχο του δημοψήφισματος της περασμένης Πέμπτης.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ισχυρά σχέδια έκτακτης ανάγκης» υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ωστόσο ότι «πιθανότατα να συνεχιστεί η μεταβλητότητα στην αγορά». Τόνισε δε ότι «οι αγορές δεν περίμεναν το αποτέλεσμα».

Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι έχει έρθει σε επαφή με το ΔΝΤ, τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης με διευθύνοντες συμβούλους, με την Παγκόσμια Τράπεζα, τους G7 και πρόσθεσε ότι δεν θέλει η Βρετανία να γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη ή τον υπόλοιπο κόσμο.Η Βρετανία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, η οικονομία ισχυρή και είμαστε ανοιχτοί για business τόνισε.

«Θα ενεργοποιήσουμε το άρθρο 50 μόνο όταν υπάρχει ξεκάθαρη νέα διευθέτηση με την ΕΕ», τόνισε αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Σημειώνεται ότι ο Τζορτζ Οσμπορν ήταν υπέρμαχος της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά, όπως είπε, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ όσμπορν αγορές δημοψήφισμα Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ