Οι «53» αυτολογοκρίθηκαν για το Μνημόνιο 3 [έγγραφο] - iefimerida.gr

Οι «53» αυτολογοκρίθηκαν για το Μνημόνιο 3 [έγγραφο]

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία, διά βοής, το το κείμενο θέσεων του κόμματος.

Επί συνόλου 201 μελών του οργάνου, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 194 ψήφισαν «ναι» ενώ υπήρξαν και 7 «λευκά».

Oσον αφορά τις καταστατικές αλλαγές, θα τεθούν στον προσυνεδριακό διάλογο οι προτάσεις της Επιτροπής Καταστατικού και αυτές των μελών της Κ.Ε. Τα προσυνεδριακά κείμενα θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Στο κείμενο, ενσωματώθηκε η τροπολογία της ομάδας των «53» για την «ιδιοκτησία» του προγράμματος που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές.

Ωστόσο, η ίδια η ομάδα των «53» είχε διαγράψει, όπως φαίνεται και από την εικόνα, μια ολόκληρη παράγραφο που ήταν ιδιαίτερα σκληρή για το μνημόνιο. Στην παράγραφο αυτή τονίζονταν ότι

«η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού ήταν αποτέλεσμα ενός αδίστακτου εκβιασμού, ενός πραξικοπήματος» ενώ έκανε λόγο για «συμφωνία εχθρική στα λαϊκά συμφέροντα και στις ιδέες της Αριστεράς». Επίσης ζητούσε να επιταχυνθεί το παράλληλο πρόγραμμα το οποίο πρέπει «να κινείται συγκρουσιακά» με το μνημόνιο.

Το κείμενο υιοθετήθηκε χωρίς την επίμαχη παράγραφο.

Οι «53» αυτολογοκρίθηκαν για το Μνημόνιο 3 [έγγραφο]  | iefimerida.gr 0

Επιπλέον, οι «53» κατέθεσαν και τροπολογία για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, επικρίνοντας σφόδρα την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Η τροπολογία αυτή, ωστόσο, απερρίφθη στο σύνολό της.

Οι «53» αυτολογοκρίθηκαν για το Μνημόνιο 3 [έγγραφο]  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ κείμενο θέσεων «53»
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ