Σε δύο μέτωπα η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια - Εκρήξεις από πυρομαχικά του ΒΠΠ [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε δύο μέτωπα η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια - Εκρήξεις από πυρομαχικά του ΒΠΠ [εικόνες]

(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Δερβενοχώρια, αργά το βράδυ του Σαββάτου, κοντά στη Στεφάνη Βοιωτίας.

Πολλά και διάσπαρτα τα πύρινα μέτωπα, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ ένα αεροσκάφος που μετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης έκανε «βαριά» αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταματούν να πετούν καθώς σκοτεινιάζει.

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.
Στις 21:00 της Κυριακής στην πυρκαγιά επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρα και δυνάμεις του στρατού, των ΟΤΑ και εθελοντές.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Π.Σ., κατά την διάρκεια της νύχτας θα σταλούν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι το πρωί, που θα μπορούν και πάλι να πετάξουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Πάντως, εδώ και λίγη ώρα έχουν εξασθενήσει οι άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σε δύο μέτωπα η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια - Εκρήξεις από πυρομαχικά του ΒΠΠ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αναγκαστική προσγείωση έκανε Canadair

Ενα από αυτά τα αεροσκάφη, ένα Canadair CL215 που επιχειρούσε από τις 5.30 το πρωί, έκανε «βαριά» αναγκαστική προσγείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι δύο χειριστές του τραυματίστηκαν, αλλά είναι σε καλή κατάσταση, όπως δήλωσαν στον σταθμό αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος.

Σε δύο μέτωπα η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια - Εκρήξεις από πυρομαχικά του ΒΠΠ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος επιχειρούσε μία χαμηλή πτήση, για να φτάσει κοντά στο μέτωπο της φωτιάς ώστε να ρίξει το νερό που μετέφερε, όταν κάποιο πρόβλημα το οδήγησε σε «ελεγχόμενη» πτώση και «βαριά» αναγκαστική προσγείωση. Αμέσως οι χειριστές βγήκαν από το αεροσκάφος και αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ώστε να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σε δύο μέτωπα η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια - Εκρήξεις από πυρομαχικά του ΒΠΠ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο κυβερνήτης του (επισμηναγός) έχει συμπληρώσει περισσότερες από 850 ώρες πτήσεως σε πυροσβεστικά αεροσκάφη δε συγκυβερνήτης (σμηναγός) περισσότερες από 250 ώρες.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος.Το CL-215 είχε απογειωθεί από την 111 πτέρυγα Mάχης στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Σε δύο μέτωπα η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια - Εκρήξεις από πυρομαχικά του ΒΠΠ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Σε δύο μέτωπα η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια - Εκρήξεις από πυρομαχικά του ΒΠΠ [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρκαγιά Βοιωτία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ