Δημοψήφισμα για το μέλλον της Φινλανδίας στην ΕΕ ζητούν ήδη 10.000 άτομα - iefimerida.gr

Δημοψήφισμα για το μέλλον της Φινλανδίας στην ΕΕ ζητούν ήδη 10.000 άτομα

(Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ MAURITZ ANTIN)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σχετικά με το μέλλον της Φινλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έχει συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές έως τώρα.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του προέδρου της νεολαίας του εθνικιστικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος των Φινλανδών, Σεμπάστιαν Τίνκινεν. Ο αριθμός αυτός αποτελεί το ένα πέμπτο των υπογραφών που απαιτούνται για να εξεταστεί από το φινλανδικό κοινοβούλιο.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση προκαλεί χάος στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τίνκινεν, προσθέτοντας ότι η Φινλανδία χρειάζεται ένα δημοψήφισμα όπως αυτό που διεξήχθη στη Μ. Βρετανία για να «απελευθερωθεί».

Τον Απρίλιο είχε εξεταστεί στη Βουλή της Φινλανδίας το εάν θα έπρεπε να διεξαχθεί δημοψήφισμα προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν εάν η χώρα θα εγκαταλείψει ή όχι την ευρωζώνη. Η συζήτηση έγινε αφού μια αίτηση γι' αυτό συγκέντρωσε πάνω από τις απαιτούμενες 50.000 υπογραφές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοψήφισμα Φινλανδία ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ