Αρχισαν τα όργανα: Παραιτήθηκε ο Βρετανός Επίτροπος - iefimerida.gr

Αρχισαν τα όργανα: Παραιτήθηκε ο Βρετανός Επίτροπος

(Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ OLIVIER HOSLET)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πιο υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Λόρδος Τζόναθαν Χιλ, ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Επιτρόπου, μετά από το βρετανικό δημοψήφισμα.

Η αποχώρησή του ήταν προδιαγεγραμμένη, σχολιάζει ο Guardian, Καθώς πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν θέλουν πλέον έναν Βρετανό να χειρίζεται τα ζητήματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ΕΕ, τη στιγμή που η χώρα του εξέρχεται από την Ενωση.

Στην επιστολή της παραίτησής του, ο Χιλ τονίζει ότι δεν θεωρεί σωστό να συνεχίσει ως Βρετανός Επίτροπος, σαν να μην συνέβη τίποτα.

«Ηρθα στις Βρυξέλλες ως κάποιος που είχε κάνει καμπάνια ενάντια στην ένταξη της Μ. Βρετανίας στο ευρώ και κάποιος που είχε σκεπτικισμό για την Ευρώπη. Φεύγω σίγουρος ότι, παρά τις απογοητεύσεις, η συμμετοχή μας στην Ενωση ήταν καλή για τη θέση μας στον κόσμο και την οικονομία μας», γράφει ο Χιλ.

«Ο,τι έγινε δεν μπορεί να αναιρεθεί και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε κάνοντας τη νέα σχέση μας με την Ευρώπη να λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται», αναφέρει ακόμη ο Χιλ, δηλώνοντας ότι είναι προφανώς απογοητευμένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως πολλοί πολίτες στη Μ. Βρετανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζόναθαν Χιλ επίτροπος δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ