Oι κοψοχέρηδες του Brexit -«Μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε ξανά!» - iefimerida.gr

Oι κοψοχέρηδες του Brexit -«Μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε ξανά!»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Πέμπτη, όταν πήγαιναν στην κάλπη, είχαν μόνο το Brexit στο μυαλό τους. Μία ημέρα αργότερα, ήρθε η ώρα του «Bregret» ή «regrexit», λυπούνται γιατί η χώρα τους θα φύγει τελικά από την ΕΕ, παρότι ψήφισαν γι'αυτό!

Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζεται στα social media η εμφάνιση ολοένα περισσότερων Βρετανών ψηφοφόρων που δημόσια δηλώνουν ότι μετανιώνουν γιατί στήριξαν την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία και «κέρδισε» στο δημοψήφισμα της Πέμπτης. Ομολογίες, που εξαγριώνουν τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας- και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- οι οποίοι επιθυμούσαν την παραμονή.

Ο Ανταμ, η Μάντι, η Χέιζελ, είναι μερικούς από αυτούς τους μετανιωμένους ψηφοφόρους. Η τελευταία εξήγησε ότι ψήφισε υπέρ του Brexit εξαιτίας των ψεμάτων που της... σέρβιραν.

«Με έκαναν να πιστέψω ότι μέρος των χρημάτων που πληρώνουμε στην Ευρώπη θα διατεθούν στο σύστημα Υγείας. Αλλά σήμερα το πρωί, αυτά αποδείχθηκαν ψέματα», δήλωσε, αναφερόμενη σε μία εξαγγελία του Νάιτζελ Φάρατζ. «Τώρα καταλαβαίνω λίγα περισσότερα από ότι αρχικά», παραδέχθηκε, αν και πλέον είναι αργά.

Κάποιοι άλλοι δήλωσαν ότι δεν είχαν προβλέψει τον άμεσο οικονομικό αντίκτυπο της επιλογής τους.

«Ολοι το μετανιώνουμε», παραδέχθηκε η Μάντι Σούτι μιλώντας στο ITV. Ολη της η οικογένεια ψήφισε υπέρ του Brexit χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες, παραδέχθηκε. «Είπα στις αδελφές μου, μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε ξανά», πρόσθεσε.

Ο Ανταμ από την άλλη σίγουρα κέρδισε τα δικά του «5 λεπτά δημοσιότητας», όχι για καλό όμως. Ο νεαρός από το Μάντσεστερ εξομολογήθηκε στο BBC ότι σοκαρίστηκε με το γεγονός ότι τελικά η Βρετανία επέλεξε να αποχωρήσει από την ΕΕ, παρότι ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συνετέλεσαν σε αυτό καθώς ψήφισε υπέρ του Brexit. «Δεν πίστευα ότι θα μετρήσει η ψήφος μου, νόμιζα ότι θα παραμείνουμε», δήλωσε.

Οι παραπάνω δεν είναι οι μόνοι που δηλώνουν κάτι τέτοιο. Στο Twitter δημιουργήθηκε το hashtag #WhatHaveWeDone (Τι κάναμε), το οποίο δεν συνόδευε μόνο τις αναρτήσεις μετανιωμένων ψηφοφόρων, αλλά και εκνευρισμένων νεαρών που κατηγορούσαν τους μεγαλύτερους για το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit ψηφοφόροι δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ