Αυστηρό μήνυμα των 6 της ΕΕ προς τη Βρετανία: Φύγετε το συντομότερο δυνατόν - iefimerida.gr

Αυστηρό μήνυμα των 6 της ΕΕ προς τη Βρετανία: Φύγετε το συντομότερο δυνατόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα αυστηρό μήνυμα προς τη Μ. Βρετανία έστειλαν οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επειτα από τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, που έγινε μετά από πρόσκληση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, έστειλαν από κοινού το μήνυμα στη Μ. Βρετανία να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν τη διαδικασία αποχώρησης, προκειμένου να αποφευχθεί η αβεβαιότητα εντός της Ενωσης.

Οπως δήλωσε ο Σταϊνμάιερ μετά από τη συνάντηση, έχοντας στο πλευρό του τους ομολόγους του από τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, οι έξι τους συμφώνησαν ότι το Λονδίνο δεν πρέπει να περιμένει πριν ξεκινήσει την περίπλοκη διαδικασία της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

«Από κοινού δηλώνουμε ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην καταλήξουμε σε μία παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, αλλά αντί για αυτό να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στο μέλλον της Ευρώπης και να εργαστούμε για αυτό», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ.

Φωτογραφία: Twitter/ @Engel_DW

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ