Ο Σταϊνμάιερ κάλεσε 6 ΥΠΕΞ στο Βερολίνο: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας πάρει την Ευρώπη - iefimerida.gr

Ο Σταϊνμάιερ κάλεσε 6 ΥΠΕΞ στο Βερολίνο: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας πάρει την Ευρώπη

(Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ KAY NIETFELD)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ξεπεράσει το σοκ από την απόφαση της Μ. Βρετανίας για Brexit, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι χώρες μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας πάρει την Ευρώπη», πρόσθεσε, προσερχόμενος στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών μελών της ΕΕ.

Εκκληση να γίνουν γρήγορες διαπραγματεύσεις για τη βρετανική έξοδο απηύθυνε από την πλευρά του ο Γάλλος ομόλογός του, Ζαν Μαρκ Ερό, προειδοποιώντας ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Τρίτη, προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Ανακοινώνοντας ότι θα παραιτηθεί τον Οκτώβριο, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι θα πρέπει ο διάδοχός του να ηγηθεί των περίπλοκων διαπραγματεύσεων υπό το Αρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο ορίζει διετή προθεσμία για την αποχώρηση.

Ο Σταϊνμάιερ αποκάλεσε ακόμη την Ευρωπαϊκή Ενωση ως ένα «επιτυχημένο πρότζεκτ ειρήνης και σταθερότητας», ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει ισχυρή επιθυμία εντός της Ενωσης, για την υπεράσπιση και την ενδυνάμωσή της.

«Πιστεύω ότι είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι είμαστε σε μία κατάσταση στην οποία δεν επιτρέπεται ούτε η υστερία, αλλά ούτε και η παράλυση», πρόσθεσε ο Γερμανός. «Δεν πρέπει να βιαστούμε σε ταραχώδεις ενέργειες, προσποιούμενοι ότι έχουμε όλες τις απαντήσεις. Ούτε πρέπει να πέσουμε σε κατάθλιψη ή αδράνεια μετά από τη βρετανική απόφαση, τόνισε.

Ο Σταϊνμάιερ έχει προσκαλέσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα του Brexit, αλλά και την κοινή δράση για τις προσφυγικές ροές, την κρίση ανεργίας και την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ