Μάρδας: Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ Brexit και Grexit - iefimerida.gr

Μάρδας: Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ Brexit και Grexit

(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παραμικρή σύνδεση δεν υπάρχει ανάμεσα στην έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ και ενός Grexit, τόνισε ο Δημήτρης Μάρδας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του Guardian, το οποίο έκανε λόγο για ανησυχία στην Αθήνα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναζωπύρωσης του κινδύνου εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ Brexit και Grexit. Η έξοδος της Βρετανίας αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι κάποια χώρα -μέλος», τόνισε ο κ. Μάρδας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική σύνδεσης», παρατήρησε.

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στην ευρωζώνη, ενδεχομένως να είχαμε κάτι που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Από τη στιγμή που δεν ανήκει ούτε στη συνθήκη του Σένγκεν, τότε δεν υπάρχει καμία σύγκριση», πρόσθεσε ο κ. Μάρδας, που εξέφρασε την αισιοδοξία για συμφωνία σύνδεσης Λονδίνου-Βρυξελλών σύντομα, για την πρόσβαση της Μ. Βρετανίας στην ενιαία αγορά, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του Brexit στην Ελλάδα.

Ο Guardian, στο εν λόγω δημοσίευμα, φιλοξένησε δήλωση Ελληνα υπουργού, δίχως να τον κατονομάζει, ο οποίος ανέφερε «Βραχυπρόθεσμα, το Brexit μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, επειδή οι σύμμαχοί μας θα θέλουν τη σταθεροποίηση και να δείξουν αλληλεγγύη. Όμως μακροπρόθεσμα δεν [θα βοηθήσει]. Η προοπτική του Grexit θα αυξηθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Μάρδας Brexit grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ