Μαξίμου για Brexit: Η ΕΕ πληρώνει τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης του 2008 - iefimerida.gr

Μαξίμου για Brexit: Η ΕΕ πληρώνει τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης του 2008

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του 2008. Η πολιτική αυτή είναι που τρέφει τον απομονωτισμό και τον εθνικισμό», είναι η εκτίμηση στο κυβερνητικό επιτελείο για το δημοψήφισμα, στον απόηχο το Brexit,

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν την ανάγκη γι αλλαγής ατζέντας της ΕΕ ενάντια στον απομονωτισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά τις εξελίξεις του δημοψηφίσματος, βλέπουν να δημιουργούνται δύο αντίθετοι δρόμοι για να επιλέξουν οι χώρες μέλη. Οι δρόμοι αυτοί θα είναι είτε η κλιμάκωση και επιτάχυνση αυτής της πολιτικής που οδήγησε στο Brexit είτε θα αλλάξει η ατζέντα προκειμένου οι λαοί της Ευρώπης να πειστούν ότι έχουν λόγους και είναι προστατευμένοι μέσα στην Ε.Ε..

Επιπλέον, η κυβέρνηση εκτιμά πως η Ελλάδα, στο πολιτικό πεδίο μπορεί να έχει ρόλο, καθώς ζητούμενο είναι η συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας που θα διεκδικήσει αλλαγή ατζέντας στην Ευρώπη. Στο κλίμα αυτό το κυβερνητικό επιτελείο με ενδιαφέρον αναμένει τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα. Δεν αποκλείεται δε ενόψει της Συνόδου να υπάρξουν κάποιες προπαρασκευαστικές ενέργειες για επαφές και συναντήσεις του πρωθυπουργού .

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο οικονομικό πεδίο, η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις, με βασική μέριμνα, το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία, να μην διακυβεύσει την πορεία σταθεροποίησης στην οποία εισέρχεται η ελληνική οικονομία μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, πολλώ δε μάλλον που έχουν δρομολογηθεί επενδυτικά σχέδια και πολιτικές για τη στροφή στην ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Μέγαρο Μαξίμου ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ