Ομπάμα: Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ να χωρίσουν διασφαλίζοντας τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία - iefimerida.gr

Ομπάμα: Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ να χωρίσουν διασφαλίζοντας τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία

Φωτογραφία: EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμμαχοι της Βρετανίας θα παραμείνουν οι ΗΠΑ, όπως διαμήνυσε ο Μπάρακ Ομπάμα, παρά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησαν και σεβόμαστε την απόφασή τους. Η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και των Ηνωμένου Βασιλείου είναι διαρκής και η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο ΝΑΤΟ παραμένει ένα ζωτικός ακρογωνιαίος λίθος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της οικονομικής πολιτικής», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Το ίδιο είναι και για τη σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει τόσα πολλά για να προωθήσει τη σταθερότητα, την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, και τη διάδοση των δημοκρατικών αξιών και των ιδανικών σε όλη την ήπειρο και πέρα», πρόσθεσε.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνουν αναντικατάστατοι εταίροι των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμη και όταν αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τη σχέση τους θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη συνεχή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για την Ευρώπη, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά και τον κόσμο», τόνισε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Μπάρακ Ομπάμα ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ