Η Patti Smith έρχεται στο Public στο Σύνταγμα - iefimerida.gr

Η Patti Smith έρχεται στο Public στο Σύνταγμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, η Patti Smith θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο του Public στο Σύνταγμα για μια μοναδική συνάντηση με τους φίλους και αναγνώστες της.

Θα υπογράψει αντίτυπα του βραβευμένου βιβλίου της «Πάτι και Ρόμπερτ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

«Ήμαστε σαν τον Χάνσελ και την Γκρέτελ, και τολμήσαμε να περιπλανηθούμε στο μαύρο δάσος του κόσμου. Συναντήσαμε πειρασμούς, μάγισσες και δαίμονες που δεν είχαμε ονειρευτεί ποτέ, αλλά και μεγαλείο που δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει γι’ αυτούς τους δυο νεαρούς ανθρώπους, ούτε να πει κάποια αλήθεια για τις μέρες και τις νύχτες που πέρασαν μαζί. Μόνο ο Ρόμπερτ κ εγώ μπορούσαμε να το κάνουμε. Να πούμε τη δική μας ιστορία, όπως την αποκαλούσε εκείνος. Και καθώς έφευγε, ανέθεσε σ’ εμένα να σας την πω» σημειώνει η αμερικανίδα μουσικός και ποιήτρια.

Η Patti Smith έρχεται στο Public στο Σύνταγμα  | iefimerida.gr 0

Το «Πάτι και Ρόμπερτ» δεν είναι απλώς η αυτοβιογραφία μιας θρυλικής μουσικής προσωπικότητας. Είναι η ολοζώντανη αφήγηση μιας ολόκληρης γενιάς που έζησε και μεγαλούργησε στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Η Σμιθ ξεκινάει την αφήγησή της από την ημέρα που γεννήθηκε «Γεννήθηκα μια Δευτέρα στη βόρεια πλευρά του Σικάγο, στη διάρκεια μιας χιονοθύελλας του 1946» και συνεχίζει με τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της παιδικής και της εφηβικής της ηλικίας. Κεντρικό ρόλο σε αυτή την μυθιστορηματική αφήγηση έχει η γνωριμία της με τον ταλαντούχο φωτογράφο Ρόμπερτ Μέιπλθορπ, μια καρμική συνάντηση, μια μεγάλη αγάπη που στιγμάτισε τη ζωή και των δυο καλλιτεχνών.

«Πάτι, κανείς δεν βλέπει τον κόσμο όπως εμείς», μου είπε.
Το «Πάτι και Ρόμπερτ» είναι η ιστορία της ανόδου δυο νέων, άσημων αλλά εξαιρετικά ταλαντούχων καλλιτεχνών στο αμερικανικό καλλιτεχνικό στερέωμα και ταυτόχρονα ένας ύμνος στην πόλη της Νέας Υόρκης. Το χρονικό μια ολόκληρης εποχής, η μοντέρνα τέχνη, το ροκ εν ρολ, η σεξουαλική απελευθέρωση, τα ναρκωτικά και οι κοινωνικοί αγώνες, μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που τα έζησε όλα από πολύ κοντά, επιβίωσε, και σήμερα θεωρείται μια από τις πλέον σημαντικές φιγούρες στην ιστορία της ροκ σκηνής. Η μοναδική Πάτι Σμιθ και ο ιδιόρρυθμος Ρόμπερτ Μέιπλθορπ σε μια συναρπαστική αφήγηση για το πάθος, την τέχνη και τελικά την ίδια τη ζωή. Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει ο τραγουδιστής των REM Michael Stripe, το βιβλίο αυτό «μας υπενθυμίζει ότι η αθωότητα, οι ουτοπικές ιδέες, η ομορφιά και η εξέγερση είναι τα άστρα που μας οδηγούν στο ταξίδι της ανθρωπότητας».

Η Patti Smith έρχεται στο Public στο Σύνταγμα  | iefimerida.gr 1

Η Patti Smith έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία στο Piraeus Academy (Πειραιώς 117, Αθήνα), το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.
Η συναυλία αυτή θα είναι αφιερωμένη στον πρώτο της δίσκο που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 1975 με τον τίτλο «Horses» και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς δίσκους στην ιστορία της ροκ μουσικής.


INFO
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, ώρα 18:00
PublicCafé, Σύνταγμα
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ