Στον «αέρα» μετά το Brexit οι Βρετανοί που εργάζονται στα όργανα της ΕΕ - iefimerida.gr

Στον «αέρα» μετά το Brexit οι Βρετανοί που εργάζονται στα όργανα της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι δεδομένο ότι η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις και για τους Βρετανούς που εργάζονται στα όργανα της ΕΕ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή στα όργανα της ΕΕ εργάζονται περίπου 1.200 άτομα. Ανάμεσά τους ο επίτροπος Τζόναθαν Χιλ, ο διευθυντής Γιούροπολ Ρομπ Γουένραιτ, ο Βρετανός δικαστής στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και οι επικεφαλής γενικών διευθύνσεων, θα χρειαστεί να αποχωρίσουν. Εκτός από αυτούς θα πρέπει να υπολογιστούν και οι 73 ευρωβουλευτές από τη Βρετανία.

Τι θα γίνει ωστόσο με τους υπαλλήλους; Το συνδικάτο τους υποστηρίζει ότι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά, γιατί η σύμβαση εργασίας στην Κομισιόν έχει υπογραφεί με συγκεκριμένα άτομα και όχι με τη βρετανική κυβέρνηση.

Ακόμη μια λύση... παραμονής μπορεί να υπάρξει με το ενδεχόμενο ενός μικτού γάμου, καθώς έτσι οι υπάλληλοι της ΕΕ θα μπορούν να λάβουν την υπηκοότητα της συζύγου τους με σκοπό να συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.

Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι πως υπάρχει τρόπος παραμονής -και μάλιστα όχι μόνο ένας- ωστόσο οι νέοι αναμένεται να διερωτηθούν αν κάτι τέτοιο θα έκανε καλό στην καριέρα τους και κατά συνέπεια αν θέλουν να μείνουν τη στιγμή που η χώρα τους θα έχει αποχωρήσει.

Πρέπει να συνυπολογίζουμε ότι τα... νερά είναι αχαρτογράφητα από εδώ και πέρα καθώς δεν είναι γνωστό αν στη μεταβατική περίοδο της εξόδου, το απερχόμενο κράτος-μέλος συμμετέχει στις ψηφοφορίες, στο συμβούλιο υπουργών, συνεισφέρει στον κοινοτικό προϋπολογισμό και δικαιούται κοινοτικές επιδοτήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανοί εργαζόμενοι όργανα ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ