Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες] - iefimerida.gr

Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ιστορικό Ritz στο Παρίσι, ένα από τα πιο αριστοκρατικά, πολυτελή και εμβληματικά ξενοδοχεία του κόσμου, μετά το κλείσιμο τεσσάρων χρόνων λόγω ανακαίνισης, ανοίγει τις πόρτες του προσκαλώντας την ελίτ να θαυμάσει την σικ αρχιτεκτονική του.

Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το ξενοδοχείο που εφήυρε τη φράση «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», είναι το στέκι βασιλιάδων, κροίσων και διασημοτήτων από την αρχή της λειτουργίας του 1989, παίρνοντας το όνομά του από τον ιδιοκτήτη του Σίζαρ Ριτζ. (Η σουίτα «Κοκό Σανελ»)

Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το Ritz απέκτησε παγκόσμια φήμη για τέσσερα πράγματα. Ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που τοποθέτησε μπάνιο μέσα στις σουίτες, καθώς τηλέφωνο και ηλεκτρικό ρεύμα, προσελκύει τους καλύτερους σεφ από όλο τον κόσμο( ξεκινώντας με τον πασίγνωστο Auguste Escoffier), βρίσκεται στην καρδιά στου Παρισιού και ήταν το στέκι της σημαντικών συγγραφέων όπως ο Σκοτ Φιτζέραλντ και βασιλιάδες όπως ο Mαρσέλ Προυστ, ο Σοπέν και άλλοι.

Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Για την ανακαίνιση του χρειάστηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μία φωτιά στην οροφή του, προκάλεσε σημαντικές ζημιές και καθυστέρησε την επαναλειτουργία του.

Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Από την αρχή το Ritz πρωτοτύπησε, δίνοντας τα ονόματα σημαντικών προσωπικοτήτων-πελατών σε μέρη του ξενοδοχείου. Ένα από τα μπαρ του, ονομάζεται Bar Hemingway, αφιερωμένο στον λάτρη του ποτού συγγραφέα Χέμινγουει, ενώ μία από τις πιο ακριβές σουίτες του είναι αυτή της Κοκό Σανέλ, η οποία ζούσε μόνιμα εκεί για περισσότερο από 30 χρόνια. (Bar Hemingway)

Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το κρεμ, το φυστικί, το λευκό και οι χρυσές λεπτομέρειες στο εσωτερικό των δωματίων. Κάθε μία από τις σουίτες είναι σαν μικρό παλάτι, με τις floral ταπετσαρίες και τα boho χαλιά να δένουν αρμονικά με τους επιβλητικούς πολυελαίους και τις μίνιμαλ κρεβατοκάμαρες.

Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Τέλος το ωραιότερο σημείο του Ritz είναι η σουίτα Imperial, την οποία η γαλλική κυβέρνηση έχει καταχωρήσει ως εθνικό μνημείο.

Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Το θρυλικό Ritz ανακαινίστηκε -Είναι σαν παραμύθι [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Φωτογραφίες: RitzParis, Instagra, Facebook, Wikipedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ritz ξενοδοχείο Παρίσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ