Η S&P είναι πιθανό να θέσει σε αρνητική προοπτική την αξιολόγηση της Γαλλίας - iefimerida.gr

Η S&P είναι πιθανό να θέσει σε αρνητική προοπτική την αξιολόγηση της Γαλλίας

 S&P
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι πιέσεις των οίκων αξιολόγησης προς τις μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης, καθώς η Standard and Poor's φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τις επόμενες ημέρες την προοπτική που δίνει στην γαλλική οικονομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας La Tribune, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's είναι πιθανό να θέσει τις προσεχείς ημέρες τη διαβάθμιση "ΑΑΑ" της Γαλλίας σε αρνητική προοπτική, έναντι σταθερής που είναι μέχρι σήμερα.

Ωστόσο εκπρόσωπος της S&P αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα λέγοντας: «Δεν σχολιάζουμε τις φήμες της αγοράς που αφορούν τους βαθμούς αξιολόγησής μας».

Μία από τις πηγές που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα πάντως υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση της αλλαγής της αξιολόγησης της προοπτικής της Γαλλίας «επρόκειτο να ανακοινωθεί την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά η ανακοίνωση αναβλήθηκε για άγνωστους λόγους». Αλλη διπλωματική πηγή φέρεται να δηλώνει ότι η ανακοίνωση θα γίνει εντός μίας εβδομάδας ή δέκα ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Νοεμβρίου, ο οίκος παραδέχθηκε ότι ανακοίνωσε «από σφάλμα» ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας υποβαθμίστηκε, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της γαλλικής κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση των οικονομιών έχει αντίκτυπο στην πιστοληπτική τους ικανότητα. Μέχρι σήμερα, η Γαλλία -όπως και η Γερμανία- βρίσκεται στη βαθμίδα AAA και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης (Standard and Poor's, Moody's και Fitch). Στα μέσα Οκτωβρίου, η Moody's ανακοίνωσε ότι δίνει προθεσμία τριών μηνών για να εκτιμήσει εάν η «σταθερή προοπτική» εξακολουθεί να ισχύει για την αξιολόγηση της Γαλλίας, προκαλώντας ανησυχίες για την μετάδοση της κρίσης ακόμα και στον πηρύνα της ευρωζώνης.

Αν τελικά η Standard and Poor's αλλάξει την προοπτική της αξιολόγησής της σε αρνητική, αυτό θα σημαίνει ότι ο οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την αξιολόγησή του για τη Γαλλία μεσοπρόθεσμα, σε μία περίοδο από έξι μήνες έως δύο χρόνια...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ