«Τρίζει» η καρέκλα του Κάμερον μετά το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

«Τρίζει» η καρέκλα του Κάμερον μετά το δημοψήφισμα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/(EUROKINISSI/'The European Union
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται πηγές του Εργατικού Κόμματος, το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν φαίνεται πως αποδέχεται την νίκη του Brexit στο ιστορικό δημοψήφισμα.

Με βάση την ίδια πηγή, αν το Brexit τελικώς επικρατήσει, ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, κάτι βέβαια που από πολλούς Εργατικούς θεωρείται σχεδόν αχρείαστο καθώς αναμένεται ο Ντέιβιντ Κάμερον να ανακοινώσει μόνος του την αποχώρησή του μετά το δημοψήφισμα.

Η επιβεβαίωση της είδησης πως οι Εργατικοί θα πιέσουν για την παραίτηση του Κάμερον, αν το Brexit επικρατήσει, ήρθε πιο γρήγορα από ότι θα περίμενε κανείς. Ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών του Εργατικού Κόμματος Χίλαρι Μπεν, δηλώνει: «Αν η αποχώρηση επικρατήσει, τότε σε ότι έχει να κάνει με τον πρωθυπουργό δεν βλέπω πως θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο για εκείνον κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες να παραμείνει. Αν είσαι ο πρωθυπουργός και έχεις ζητήσει αυτό το δημοψήφισμα και ποντάρεις την φήμη σου σε αυτό, βάζοντας τα επιχειρήματά σου, νομίζω πως θα είναι πολύ δύσκολο».

Νωρίτερα, 84 Ευρωσκεπτικιστές βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος ζητούν την παραμονή του Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία του κόμματος και στην πρωθυπουργία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, σύμφωνα με τον Telegraph. Ανάμεσα τους και ο Μπόρις Τζόνσον, επικεφαλής της καμπάνιας για το Brexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ