Θα στήσουν διαδίκτυο σε όλο το... ηλιακό σύστημα - Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός [βίντεο] - iefimerida.gr

Θα στήσουν διαδίκτυο σε όλο το... ηλιακό σύστημα - Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μεγαλόπνοα σχέδια της NASA, που στοχεύουν στην εξερεύνηση ολόκληρου του Ηλιακού μας συστήματος σε βάθος αρκετών δεκαετιών, έχουν κάποια βασικά... προαπαιτούμενα.

Ενα από αυτά, είναι ο εφοδιασμός της γειτονιάς μας με ένα δίκτυο, έτσι ώστε να μπορούν οι ανιχνευτές, αλλά και τα διαστημόπλοια να στέλνουν πληροφορίες πίσω στις βάσεις τους. Για αυτό το λόγο, εγκαταστάθηκε πρόσφατα μια νέα τεχνολογία (DTN) εγκατασταθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), που έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει τη βάση ενός δικτύου που θα επεκτείνεται σε ολόκληρο το Ηλιακό μας σύστημα.

Το σύστημα DTN είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες του διαστήματος, αντιμετωπίζοντας τις εκτεταμένες διακοπές σύνδεσης που μπορούν να συμβούν για διάφορους λόγους. Είναι ένα δίκτυο παρόμοιο με το Internet που ήδη γνωρίζουμε, που όμως έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε λειτουργεί με αυξημένο αριθμό οχημάτων περιαγωγής αλλά και να εγγυάται πως η πληροφορία θα φτάσει... πίσω στο σπίτι. Μια βασική διαφορά, είναι πως τα δεδομένα θα στέλνονται ξεχωριστά, σε κομμάτια, τα οποία θα «συναρμολογούνται» από τον δέκτη.

«Οι εμπειρίες που έχουν αποκομίσει μέσω του DTN μπορούν να βοηθήσουν σε μελλοντικές μας βελτιώσεις στην “επίγεια” τεχνολογία. Κυρίως στην κινητή τηλεφωνία, όπου οι συνδέσεις είναι ασταθείς και ασυνεχείς, η τεχνολογία του DTN μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο για το μέλλον» δήλωσε ο Vint Cerf της Google, ο οποίος είναι εξωτερικός συνεργάτης της NASA.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ