Παραπέμπεται σε δίκη ο Μαρκογιαννάκης - Για την Γαλακτοκομική Σχολή - iefimerida.gr

Παραπέμπεται σε δίκη ο Μαρκογιαννάκης - Για την Γαλακτοκομική Σχολή

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γεωργία Παναγοπούλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τελικά ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Κατηγορείται για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, αδίκημα που σχετίζεται με παρέμβαση του στην διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, προκείμενου να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά φοιτητής που έκανε φθορές.

Η παρέμβαση του πρώην υπουργού, δεν σχετίζεται με την υπόθεση του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκης ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός το Φεβρουάριο του 2015, μετά από εξαφάνιση πέντε μηνών.

Ειδικότερα, η δίωξη κατά του κ. Μαρκογιαννάκη είχε αρχικά ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας.

Την Πέμπτη, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του εισαγγελικού λειτουργού, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται σε δίκη ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης φέρεται ότι έχει παρέμβει στη διοίκηση της Σχολής ώστε να μην τιμωρηθεί από το Πειθαρχικό της Σχολής με προσωρινή αποβολή από την Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής ένας από τους τρεις σπουδαστές από την Κρήτη οι οποίοι επρόκειτο να αποβληθούν προσωρινά για φθορές που έκαναν σε κοινόχρηστους χώρους της Σχολής.

Το επιχείρημα του κ. Μαρκογιαννάκη προς τη Σχολή ήταν ότι ο φοιτητής από την Κρήτη, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να διαμείνει σε άλλο χώρο εκτός Σχολής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης το περασμένο έτος αφού είχε ασκηθεί η σε βάρος του δίωξη τόνιζε ότι επρόκειτο για «μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως ‘’κατάχρησης εξουσίας’’ είναι επιεικής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ