Καλπάζει η λίρα -Σε υψηλό εξαμήνου - iefimerida.gr

Καλπάζει η λίρα -Σε υψηλό εξαμήνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καλπάζει» η λίρα, η οποία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Δεκεμβρίου του 2015, στον απόηχο των σημερινών δημοσκοπήσεων που δίνουν προβάδισμα στο remain έναντι του brexit.

Το βρετανικό νόμισμα κινείται ανοδικά κατά 1,43% στα 1,4917 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και το επίπεδο των 1,4946 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές μετά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, προεξοφλούν ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα ταχθούν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τις σημερινές δημοσκοπήσεις των Ipsos και Populus, το Remain συγκεντρώνει 52% και 55% έναντι 48% και 45%, αντίστοιχα, του Brexit. Η μείωση των ανησυχιών για το Brexit παρέχει στήριξη και στο ευρώ, το οποίο ενισχύεται κατά 1,05% στα 1,1416 δολάρια, με χαμηλό ημέρας τα 1,1297 δολάρια και υψηλό τα 1,1421 δολάρια. Το ιαπωνικό γεν αντίθετα, υποχωρεί κατά 1,33% στα 105,80 γεν/δολάριο.

«Θα είναι μία δύσκολη ημέρα για τις αγορές, μέχρι να ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα» σημειώνει η Barclays και προσθέτει: «Φυσικά, στο επίκεντρο θα βρίσκεται η στερλίνα. Αλλά και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά νομίσματα, όπως και η ισοτιμία δολαρίου - γεν, αναμένεται να επηρεαστούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στερλίνα άνοδος Brexit δημοσκοπήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ