Ενταση σε προσφυγικό καταυλισμό στη Λάρισα -Εβαλαν φωτιές σε στρώματα και ό,τι άλλο βρήκαν - iefimerida.gr

Ενταση σε προσφυγικό καταυλισμό στη Λάρισα -Εβαλαν φωτιές σε στρώματα και ό,τι άλλο βρήκαν

(Φωτογραφία: EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε στον προσωρινό προσφυγικό καταυλισμό στο Κυψελοχώρι Λάρισας, αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι πρόσφυγες, που διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά τους εκεί, άρχισαν να βάζουν φωτιά σε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, δεκάδες πρόσφυγες άναβαν φωτιές με κρεβάτια, στρώματα και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Νωρίτερα σήμερα, είχε ξεκινήσει μετ΄εμποδίων η προσωρινή εκκένωση του χώρου φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί προκάτ οικισμοί. Οι πρόσφυγες αρνούνταν να κατέβουν από τα λεωφορεία που τους μετέφεραν στο Κυψελοχώρι, σε ανενεργό στρατόπεδο και ζητούσαν να μεταφερθούν αλλού, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Ο αρχικός σχεδιασμός εκκένωσης του καταυλισμού του Κουτσόχερου ήταν οι 450 περίπου Αφγανοί που βρισκόταν εκεί να μεταφερθούν στο Κυψελοχώρι και οι υπόλοιποι που είναι Σύριοι να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνουν προσωρινά προκειμένου να επανέλθουν στο Κουτσόχερο όταν θα έχουν αναπτυχθεί οι οικίσκοι. Αίτημα που έχουν υποβάλει και οι ίδιοι εγγράφως στο τοπικό συντονιστικό και το οποίο έγινε αποδεκτό, καθώς στο Μνημόνιο Κατανόησης με το οποίο συμφωνήθηκε η κατασκευή αρχικά ενός χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο «Στρατόπεδο Ευθυμιοπούλου» στην περιοχή Κουτσόχερου του νομού Λάρισας, από την Ερυθρά Ημισέληνο, τέθηκε ως προϋπόθεση να εγκατασταθούν Σύριοι πρόσφυγες.

Η μεταφορά των Συρίων προσφύγων στην Θεσσαλονίκη είχε προγραμματιστεί να γίνει μετά την μεταφορά των Αφγανών μεταναστών, αλλά η εμπλοκή που σημειώθηκε από το μεσημέρι σήμερα έχει καθυστερήσει την διαδικασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Λάρισα φωτιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ