Ολάντ για το δημοψήφισμα: Διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ, όχι μόνο της Βρετανίας - iefimerida.gr

Ολάντ για το δημοψήφισμα: Διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ, όχι μόνο της Βρετανίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους Βρετανούς προειδοποίησε την Τετάρτη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ λέγοντας πως η ψήφος υπέρ του Brexit θα είναι μια μη αναστρέψιμη απόφαση που θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ένωσης.

«Θα υπάρξει πολύ σοβαρός κίνδυνος η Βρετανία να χάσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά και σε ό,τι πάει μαζί με τον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο. Ο καθένας θα πρέπει να το γνωρίζει καλά αυτό», είπε ο Ολάντ.

«Αν η επιλογή είναι η αποχώρηση από την ΕΕ... αυτό θα είναι μη αναστρέψιμο», είπε ο γάλλος πρόεδρος.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι κάτι περισσότερο από το μέλλον της Βρετανίας, είναι επίσης το μέλλον της ΕΕ», είπε.

«Η αποχώρηση μιας χώρας που ανήκει γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτικά στην ΕΕ θα είχε εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες, είπε ο Ολάντ, που μιλούσε στους δημοσιογράφους έπειτα από συνομιλίες που είχε στο Παρίσι με τον σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Φρανσουά Ολάντ θα μεταβεί στη Γερμανία, για μια επίσκεψη αφιερωμένη στην «αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Βρετανία με το ερώτημα της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκομαι στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα για να εργαστούμε μαζί για (...) την αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», είπε ο Γάλλος πρόεδρος υποδεχόμενος στο Παρίσι τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Φρανσουά Ολάντ Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ