Πορτογάλοι και Ισλανδοί κρίνουν την πρόκριση Αλβανίας και Τουρκίας - iefimerida.gr

Πορτογάλοι και Ισλανδοί κρίνουν την πρόκριση Αλβανίας και Τουρκίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο σύστημα διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανάγκασε αρκετούς να βγάλουν τα κομπιουτεράκια και να μελετούν μετά από κάθε αποτέλεσμα, τι χρειάζεται η κάθε ομάδα για πρόκριση. Όχι άδικα αφού όπως αποδεικνύεται και από την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, κάθε βαθμός είναι κρίσιμος.

Η Αλβανία είναι αυτή που περιμένει από το βράδυ της Δευτέρας να μάθει αν θα βρεθεί στη φάση των «16» ή όχι. Τα αποτελέσματα της Τρίτης δεν την ευνόησαν και πλέον απομένουν άλλα τέσσερα παιχνίδια για να κριθεί το μέλλον τους στο τουρνουά.

Πορτογαλία και Ισλανδία μπορούν να πάρουν αυτόματα την πρόκριση αν σήμερα μείνουν στην ισοπαλία απέναντι σε Ουγγαρία και Αυστρία αντίστοιχα. Αυτό θα σημαίνει πως θα περάσουν στην επόμενη φάση και θα μείνουν έξω οι Αλβανοί και οι Τούρκοι.

Η αγωνία τους πάντως δεν θα κρατήσει πολύ αφού στις περίπου στις 21:00 το βράδυ, όλα θα έχουν κριθεί όσον αφορά τον 6ο όμιλο.

H ειδική βαθμολογία

Πορτογάλοι και Ισλανδοί κρίνουν την πρόκριση Αλβανίας και Τουρκίας | iefimerida.gr 0

Οπως φαίνεται και στην ειδική βαθμολογία των τρίτων, Τουρκία και Αλβανία διεκδικούν τα άλλα δύο εισιτήρια μαζί με τις Σλοβακία και Β.Ιρλανδία, οι οποίες έχουν ήδη προκριθεί. Για να πάρουν το εισιτήριο και οι δύο, χρειάζονται ήττα της Πορτογαλίας από την Ουγγαρία και ήττα της Ισλανδίας από την Αυστρία, όπως φυσικά και ήττα ή ισοπαλία της Σουηδίας από το Βέλγιο αλλά και ήττα ή ισοπαλία της Ιρλανδίας με την Ιταλία.

Πρώτο κριτήριο για τις ομάδες που θα ισοβαθμίσουν στους 3 ή στους 4 βαθμούς είναι η διαφορά τερμάτων και στη συνέχεια η καλύτερη επίθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ